Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Buluşması'nda konuştu
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya geldi. Konuşmasına "50 bin muhtarımızla buluşacağız inşallah" diyerek başlayan Erdoğan, "Ben de bir nevi Türkiye'nin muhtarıyım" dedi:

BİR NEVİ TÜRKİYE'NİN MUHTARIYIM

"Cumhurbaşkanlığı’nı sadece protokol işlerinde kullanmam söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanlığı makamına el etek çekmek için değil, ülkeme ve milletime daha büyük hizmetler vermek için geldim. Siz de seçimle işbaşına geliyorsunuz. Sizin de hesap verdiğiniz bir makam var. Bu millet, halk. Mahallesiyle, mahalle halkıyla irtibatını kesmiş bir muhtar düşünebilir mi? Mahallenin ihtiyaçları için, kaymakamlık, valilik ve belediyenin kapısına dayanmayan, bunların takibini yapmayan bir muhtara muhtar denir mi? Mahallesinde fakirleri, garipleri tespit etmeyen, dertlerine derman olmayan, mahallenin esnafıyla dayanışma içinde hizmet üretmek için çalışmayan bir muhtar bulunduğu yerin hakkını verebilir mi? Dargınları, küskünleri barıştırmayan muhtarın sözü dinlenir mi? Mahallesinde hangi evin bacası tütmüyor, hangi evde yas, hangi evde düğün var, bunları bilmeyenden muhtar olur mu? İşte ben de tüm bunları bir nevi “Türkiye muhtarı” olarak ülke çapında yapmanın mücadelesi içindeyim. Ne diyor atalarımız, meyve veren ağaç taşlanır."

Erdoğan: Teröriste terörist diyemeyen teröristin ortağıdır VİDEO

EY BARO BAŞKANI, YARGI ADINA KONUŞUYORUM HAVASINA GİRME

"Adliyelerde avukatlar da dahil herkes aranmalı, aranacak. Ey Baro Başkanı, teröristlerle konuştun da eline ne geçti. Ne değişti.. Terörist onlar terörist!.. Sen tüm avukatlarını temsil etmiyorsun. Yargı adına da konuşuyorum havasına girme.

TERÖRİSTE TERÖRİST DİYEMEYEN TERÖRİSTİN ORTAĞIDIR

Teröriste terörist diyemeyen teröristin ortağıdır. Kimi CHP ve HDP vekilleri terörsite terörist demedikleri gibi güvenlik güçlerine söz söylüyorlar.

Ben güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Savcımızın ağzını bantlıyorlar. O şekilde 8 saatlik süreç başlıyor. Güvenlik güçlerimiz her türlü yolu deniyor. Ama hiçbir sonuç alamıyorlar. Ne kadar onurlu ve haysiyetli bir savcı ki onların elinden bir bardak su bile içmedi.

Savcımızın ailesine taziyeye gitmeyenler teröristlerin ailelerine gittiler. Bir milli duruş sergilemek için siyasi partilerin başkanlarının Eyüp Sultan'da cenaze namazında olması gerekmez miydi? Çok mu önemli işleriniz vardı. Sadece iktidar partisinin genel başkanı, meclis başkanı ve halef selef olduğumuz Cumhurbaşkanımız vardı."