Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na seçim vaatleri eleştirisi
AA

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Sektörel Ekonomi Şurası'nda konuştu. Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi anlamındaki seçim vaatlerini değerlendirirdi.

Kılıçdaroğlu için "ergen psikolojisinde" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Ergenlikte bir babaya ve anneye öykünme olur, 'Aile bütçesi bende olsa istediğimi yaparım' der ergenler. Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri sunuyorlar vaat olarak. Kaynağı olmayan vaatlerle ülke ekonomisini çökertme çabaları var" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİ VAAT ETMEDİK"

"Ekonomide en büyük tehlike akıl ve mantık dışılıktır. Adım adım tek yönlü yollardan duble oradan da otobanlara. Normal trenlerden yüksek trenlere geçiyoruz. Hedeflerimiz var. 12 yılda Türkiye yapısal bir değişim yaşadı ama yaşanan en önemli değişim zihniyet değişimi oldu. 12 yıl içinde Türkiye ekonomisi büyümüşse temel ilkemizin toplumun her kesimiyle görüşmek olmasındandır. 1915 olaylarıyla ilgili haksız ithamlarla mücadele ediyoruz. Yoğun bir telefon diplomasisi başlatıyoruz.

Biz yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmedik, vaat ettiğimiz her şeyi yaptık.

Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu ergen psikolojisinde VİDEO

"DAHA FAZLA DESTEK İSTİYORSANIZ SÖYLEYİN"

Milli tank, milli gemiyi yapacağız. Bizim milli aşı yapabilecek kapasitede bir altyapıya sahip olmamız lazım. Milli botanik bahçesini kuruyoruz. Sektörlerimizin hedefleriyle bizim hedeflerimiz örtüşüyor. 8 Nisan'da bir araya gelmeden önce 2 Nisan'da üretimi, istihdamı destekleme paketini açıkladı. Bunlar sizin için. Bu imkanları araştırın. Daha fazla destek istediğiniz alanlar olursa bize söyleyin. Dünya ekonomisinin daraldığı bir alanda büyümemiz gerekir. 2.9 büyüme var. Daha fazlası olmalı.

"MİLLETİN GELECEĞİNİ RİSKE ETMEKTİR"

Esnafımıza, KOBİ'lerimize destekler sağladık. Tek tek sıralasam bu vakti onunla doldurmam gerekir. Bütçe disiplinini hiç bozmadık. Bütçe açığımız yüzde 0.7. Hedefimiz bütçe açığı yaşanmaması. Ekonomide en kötüsünü vaat verip milletin geleceğini riske etmektir. Biz bunu yapmadık. Verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.

CHP'NİN VAATLERİ

Ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatleri çerçevesinde bazı konulara gireceğim. 90'lı yıllarda yapılanları biz yapmayacağız. "İki anahtar vereceğiz" dediler eldeki anahtarları kaybettirdiler. Genç Parti vardı. Olgunlaşamadan öldü. İstismarı sebebiyle öldü. AK Parti'nin önü kesilsin diye çıktı ama yapamadılar. Proje olanlar siyasi çöplüğe girdiler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı pakete bakınca iyi bir gösterge oldu. Eski Türkiye dediğimizde, herkes 12 yıldan sonra unuttu. Kılıçdaroğlu bunu anlattı. Sahip olmadığını dağıtacaksın. Bugünü kurtarmaya çalışacaksın. Arkadaşlarımız Kılıçdaroğlu'na yanıt verecek. Birincisi bu söylenen vaatler maliyetle hesaplansa 150 milyar TL. Bütçe açığı yüzde 0.7, 2002'de yüzde 10.8'di. Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri olursa yine yüzde 10 olacak.

"KILIÇDAROĞLU ERGEN PSİKOLOJİSİNDE"

Kılıçdaroğlu'nda ergen psikolojisi hissettim. Ergenlikte bir babaya ve anneye öykünme olur, "Aile bütçesi bende olsa istediğimi yaparım" der ergenler. Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri sunuyorlar vaat olarak. Kaynağı olmayan vaatlerle ülke ekonomisini çökertme çabaları var. Hesap uzmanı olduğunu söylüyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bazı hesaplar ortaya koydu. Mehmet Bey'in altında hesap uzmanı çok var. Kılıçdaroğlu, önce Mehmet Bey'den hesabı öğrenecek.

Bizim meselemiz hedeflere sizle yürümek. Sizlere güvenimiz tam. Sektörlerinize güvenimiz tam. Biz ortamı hazırlıyoruz. Elele verince dünya ekonomisi küçülse de Türk ekonomisi büyüyecektir. Gelişmiş ülkelerle arayı kapatarak dünyanın öncü ekonomileri arasına gireceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)