Erdoğan CHP'nin Diyanet vaadine tepki gösterdi
ensonhaber.com

erdoğan

23. MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hedef alındığını belirterek, anamuhalefet partisinin seçim bildirgesine "Diyanet İşleri Başkanlığı tüm inançlara eşit mesafede olacak" diye yazdığını söyledi.

"BU MİLLETİN İNANCI BELLİ"

Devamında "Bu milletin inancı belli" diyen Erdoğan, diğer inanç sahiplerinin kendi kurumlarının da belli olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu milletin inancı belli

"AÇIKÇA KAPATACAĞIZ DİYEMEZ"

"Öyleyse niye lafı şöyle döndürüp döndürüp ondan sonra getirip Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapısına dayıyorsun?" diye soran Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

'Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacağız' diyen zaten bu milletten nasıl ders alır belli. Anamuhalefet, sen de kalk çok açık net 'Biz Diyanet İşleri Başkanlığını kapatacağız' de. Öyle mi? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşuna baktığımız zaman Gazi Mustafa Kemal'e dayanıyor. Çık söyle bunu açıkça. Söyleyemez"

"MİLLİ BİRLİĞİMİZE ZARAR VERİYORLAR"

Erdoğan, bir başka partinin bunu zaten alenen ilan ettiğini, seçim bildirgesinde "Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılacak" dediğini ifade ederek, "Açıkça yazdı. Demek ki o anamuhalefet partisine göre herhalde biraz daha dürüst. Cumhuriyetin ilk kurumlarından olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı gösterilen bu husumeti doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Hani sen Cumhuriyetçiydin, hani sen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiydin. Niye değiştiriyorsun, nereden çıktı bu? İmam hatip okulları ve Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden bu milletin inancına saldıranlar, milli birliğimize ve beraberliğimize çok büyük zarar veriyorlar." diye konuştu.