Hakan Şükür'den Hidayet Karaca'ya ziyaret

hakan şükür

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, 14 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisleri ziyaret etti.

Silivri Cezaevi’nde Hidayet Karaca ve emniyet mensuplarını ziyaret eden Hakan Şükür, basın mensuplarına açıklama yaptı.

ZİYARETİMİZİ YAPTIK

Şükür, “Hidayet Karaca, Yakub Saygılı, Ali Fuat Yılmazer ve Tufan Ergüder ile görüştüm. Görüşe açık olan polis arkadaşlar vardı. Örgüt ve terör suçlamalarından tutuklanan arkadaşlarla geçen hafta geldim görüşememiştik. Keyifleri yerinde. Bu trajik komik birçok saçmalıklarla dolu bir ortamın içerinde olduklarını biliyorlar. Maalesef ülkemizde biraz siyasi şekilde işliyor. Ziyaretimizi yaptık.” diye konuştu.

Hakan Şükür'den Hidayet Karaca'ya ziyaret İZLE

"TEK GÜVENDİKLERİ YER ANAYASA MAHKEMESİ"

Hakan Şükür, cezaevi genel şartlarıyla ilgili yakın zamanda Meclis’e önerge vereceklerini belirtti. Medyayı ve polisleri hedef alan operasyonlar kapsamında cezaevinde kalanların tutukluluklarını gerektirecek hiçbir sebebin bulunmadığının altını çizen Şükür, “İzmir milletvekili İhsan İşbilen bir hazırlık yapıyorlar, yakın zamanda verecekler. Ama genel şartların iyi olduğunu söylediler. Belli bir dönem sorun yaşamışlardı hapishane şartlarıyla ilgili. Şimdilik öyle bir sorunları yok. Buradaki arkadaşlarla konuştuk, ilgileniyorlar. Diğer mahkumlara davrandıkları gibi. Açıkçası tez zamanda çıkmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"SADECE BİZİMLE OLMUYOR"

Meclis İnceleme Komisyonu’nun ve muhalefetin cezaevine gelerek inceleme yapması ve aldıkları bilgileri de kamuoyu ile paylaşmaları gerektiğini vurgulayan Şükür, “Sadece bizimle olmuyor. Anayasa Mahkemesi’ne başvurular var. Anayasa Mahkemesi’nin bir an evvel karara bağlaması lazım. Çok uzun zaman oldu. Onu bekliyorlar, tek güvendikleri yer, tek dayanakları orası. En yüksek kurum.” ifadelerini kullandı.