İç güvenlik paketinin 6 maddesi daha kabul edildi
AA

İç güvenlik paketinin 6 maddesi daha kabul edildi

Genel Kurul'da, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine 57. maddeden devam edildi.

JANDARMA KOMUTANLARIYLA KARAKOL KOMUTANLARININ İZİNLERİ

Tasarının kabul edilen maddelerine göre, il ve ilçe jandarma komutanlarıyla karakol komutanlarının izinleri, ilgili komutanlıkların planlaması da dikkate alınarak mahalli mülki idare amirlerinin onayıyla verilecek. Amiraller haricinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanı, Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahında görevli başkanlar ve bölge komutanlarının atanmaları İçişleri Bakanı tarafından yapılacak.

DEĞERLENDİRME RAPORU

Diğer subayların ve astsubayların, devlet memurlarının, uzman erbaşların ve sözleşmeli erbaş ve erlerin atanmalarıyla erbaş ve erlerin dağıtımları Sahil Güvenlik Komutanı'nca yapılacak. Sahil güvenlik bölge komutanları hakkında, mülki görevleri açısından konuşlu bulundukları yerin valisince her yıl sonunda, askeri görevleri haricindeki diğer görevleriyle ilgili olarak değerlendirme raporu düzenlenecek. Değerlendirme raporları personelin terfi, ödüllendirme, atama ve yer değiştirmesinde dikkate alınacak.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANI DA TEKLİFTE BULUNABİLECEK

Buna göre, askeri nitelikte olmayan görevleri sebebiyle işledikleri iddia edilen bir suçtan dolayı görevi başında kalmasında sakınca görülen Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, İçişleri Bakanı'nca görevinden uzaklaştırılabilecek. Gerektiğinde Sahil Güvenlik Komutanı da bu konuda teklifte bulunabilecek. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında en geç on gün içinde ön inceleme veya soruşturmaya başlanacak.

Tasarının 62. maddesinin kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi. Aranın ardından hükümet ve komisyonun yerini almaması üzerine Akşener, birleşimi saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)