PKK'ya karşı savaşan korucu aşireti BDP saflarında..

PKK'ya karşı savaşan korucu aşireti BDP saflarında..

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde etkin olan ve geçmişte PKK ile mücadeleye katılan, ancak 3 ay önce koruculuğu bırakan Meman aşireti BDP saflarında yer alma kararı aldı

5 BİN NÜFUSLU AŞİRETTEN ŞÖLEN GİBİ KARŞILAMA

Şırnak'ın Cizre ve Güçlükonak ilçelerinde etkin olan, geçmiş yıllarda PKK'ya yönelik operasyonlarda güvenlik güçleriyle birlikte hareket eden yaklaşık 5 bin nüfuslu Meman aşireti üyeleri, düğünlerine gelen Hasip Kaplan için şölen havasında karşılama töreni düzenledi. Cizre'nin Ulaş Köyü'nde aşiret lideri ve eski korucubaşı Tahir Güven'in oğlu Ali Güven'in düğününe katılan Hasip Kaplan'ı karşılama sırasında eski korucular Kalaşnikof tüfeklerle havaya ateş açarken, gençler ise havayi fişekler attı.

'ARTIK BİZ DE BDP SAFLARINA KATILIYORUZ'

Köy girişinde Tayin aşireti lideri ve halen Emekli Albay Temizöz ile tutuklu yargılanan Kamil Atak'ın kardeşi Rauf Atak ile birlikte bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan'ı karşılayan Meman aşireti lideri Tahir Güven, Kaplan'ın fotoğrafını eline alarak "Artık biz de BDP saflarına katılıyoruz ve BDP'nin desteklediği bağımsız adayları biz de destekliyoruz" dedi. (DHA)