Sare Davutoğlu TİKAD toplantısında konuştu
AA

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) "Barış İçin Kenetlendi Ellerimiz, Biz Biriz Beraberiz" başlıklı toplantısına katıldı.

Son aylarda yaşanan terör olaylarından herkesin etkilendiğini belirten Sare Davutoğlu, "Sokağında hendek kazılan, hastasını hastaneye götüremeyen veya iki ateş arasında kalan insanların elinden tutmak, onların hissiyatını paylaşmak ve hayatın her alanında normale dönmelerine destekte bulunmak zorunda" olduklarını anlattı.

"BU ÖLÜMLERİN SON BULMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine, vatandaşlara ve 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan menfur saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Davutoğlu, "Bu sabah Diyarbakır'dan üzücü bir haber, iki polisimizin şehit haberini aldık. Bu polislerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu ölümlerin son bulmasını temenni ediyorum" dedi.

ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

Sare Davutoğlu, Erzurum'da 6 Ekim'de şehit aileleriyle bir araya geldiğini ve buradaki bir şehit annesinin, "Benim oğlumu şehit edenlerin anneleri için de çok üzülüyorum" dediğini anlatarak, bu buluşmada ortaya konacak ortak iradenin çok önemli bir toplumsal mesaj vereceği kanaatini taşıdığını bildirdi.

Sare Davutoğlu TİKAD toplantısında konuştu

Terörün dilinin nefretin, düşmanlığın, zulmün ve şiddetin dili olduğunu herkesin bildiğini, terörün, ezerek, yıkarak, yok ederek, talan ederek, en önemlisi de toplumları umutsuzluğa sevk ederek amacına ulaşmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, "Kepenk kapatan esnaflar, bölgeden göç edenler, umutsuzluğa kapılan çiftçiler. İşte terör tam da bunu yapmak istiyor" ifadelerini kullandı.

"TERÖR İNSAFSIZ BİR OYUN"

Terörün amacı ne olursa olsun, kimden ve hangi kaynaktan gelirse gelsin cinayet, zulüm ve insanlık suçu olduğunu vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle devam etti:

"Terörün vicdanları nasıl kanattığını biz kadınlar çok iyi biliyoruz ve çok iyi anlıyoruz. Çünkü biz anneyiz ve terör çocuklarımızın hayatlarıyla oynanan kirli, karanlık, insafsız bir oyun. Kadın, fıtratı, tabiatı gereği insanlığın vicdanıdır. Öyleyse terörün tam karşısında dimdik durması gerekenler en başta bizleriz. Teröre karşı milletçe yekvücut olacaksak, o vücudun kalbi kadın olmak zorundadır. Çocuklarımızı teröre, şiddete kurban vermemek için daha kuvvetli bir ses vermeliyiz. Biz kadınlar olarak sağlam ve kararlı olursak, bu bilinç bütün topluma çok daha kolay yayılacak, bu kirli hesaplar milletimizin ortak iradesiyle bozulacaktır. Hiçbir kötü niyet, kadınların şefkat ve merhametinden daha büyük bir güç olamaz."

Sare Davutoğlu TİKAD toplantısında konuştu

"GAZ BOMBASI KAPSÜLLERİNE ÇİÇEK EKEN FİLİSTİNLİ KÖYLÜ KADIN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, kadın güçlü olduğunda Türkiye'nin de güçlü olacağını dile getirerek, "Bu salondaki toplumun her kesiminden kadınlarımızın ülkemizde barışa yapacağı katkıları çok değerli görüyor ve çok önemsiyorum" dedi.

Dünyanın birçok yerinde savaşın, çatışmaların, zulmün açtığı yaraları sevgiyle, şefkatle sarmaya çalışan kadınlar olduğunu anlatan Davutoğlu, "Filistin'in Ramallah kenti yakınlarındaki Bilin köyüne giderseniz inanılmaz renkli bir çiçek tarlası görürsünüz. Kullanılmış gaz bombası kapsüllerine çiçek eken Filistinli köylü kadın, barışın çiçeklerinin her zaman her yerde açacağının kanıtıdır. Filistinlilerin evlerinin yıkılmaması için kendini iş makinelerinin önüne atan Amerikalı aktivist Rachel Corrie'yi her hatırladığımızda hepimizin boğazı düğümlenmiyor mu?" diye konuştu.

Sare Davutoğlu TİKAD toplantısında konuştu

"ÇÖZÜM SÜRECİ ŞİMDİDEN TARİHE GEÇTİ"

Sare Davutoğlu, bir barış ve kardeşlik projesi olarak Çözüm Süreci'nin, toplumsal yaraları sarmak için atılmış çok değerli bir adım olarak şimdiden tarihe geçtiğini belirterek, "Çözüm Süreci'nin anahtar cümlesi de Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'Analar ağlamasın' oldu. Bu sürece 7'den 70'e sahip çıkan insanlarımızı burada takdirle anıyorum. Teröre kurban verdiğimiz canlarımızın acısına rağmen barışa sahip çıkan bağrı yanık anneler bu mücadelenin bayrağı oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"ÇÖZÜM İRADESİNİ BİTİRMEYE TERÖRÜN GÜCÜ YETMEYECEK"

Türkiye'nin buralara, örfi idarelerden, darbelerden, Dersim acılarından, DGM'lerden, ara rejimlerden, sıkıyönetimlerden ve açık zulümlerden geldiğini belirten Davutoğlu, barış ve adalet iradesinin en büyük teminatının kadınlar ve anneler olmak üzere millet olduğunu kaydetti.

Sare Davutoğlu TİKAD toplantısında konuştu

"BARIŞIN TEMİNATI KADINLARIN VİCDANI"

Bu ülkede barışın teminatının kadınların vicdanı olduğunu belirten Davutoğlu, şunarı kaydetti:

"Barışa, huzura giden yolu kapatmaya çalışan, insanımızı yanlış yönlere sevketmeye çalışanlar karşılarında kimi bulacaklarını bilsin. Türkülerin, şarkıların, kitapların, dillerin dahi yasaklı olduğu günlerden bugüne gelebilen bir toplum için esenlik asla uzakta değildir. Hayata pusu kuran, hayata bomba atan, barışa kurşun sıkanların karşısında olmak insan olarak, kadın olarak birinci görevimizdir. Çünkü biz anne, eş, yoldaş, komşu, abla, kardeşiz. Birçok bebeğin doğumuna şahitlik etmiş ve evlat acısının ne kadar büyük bir acı olduğunu bilen bir anne olarak, şunu söylemek isterim ki, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini yok etmek, kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin karşısına herkesten önce biz kadınlar çıkarız. İnsanımızın daha müreffeh, daha adil ülke hayallerini kırmaya çalışanlara herkesten önce biz anneler karşı çıkarız. Terör yüreklerimizi kanatabilir ama bize asla diz çöktüremez, yıkamaz ve metanet çizgisinden uzaklaştıramaz."

Sare Davutoğlu TİKAD toplantısında konuştu

"BU ÜLKEYİ, BARIŞI VE İNSALIĞI KORUYACAĞIZ"

Türkiye'de barıştan, adaletten ve temiz siyasetten en önce bahsedecek olanların, yüreği yanan kadınlar ve annelerin olması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, "Tarihdaşlığımıza, kaderdaşlığımıza, kardeşliğimize, hoşgörümüze karşı olanların karşısında biz kadınlar varız. Merhamet ve muhabbeti bu topraklarda hep birlikte yeniden daha güçlü bir şekilde mayalayacağız. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince, Allah izin verdiğince bu ülkeyi, barışı ve insanlığı koruyacağız, sahip çıkacağız. Bu bizim insanlık yeminimizdir" şeklinde konuştu.

Sare Davutoğlu TİKAD toplantısında konuştu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)