Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı İmralı'ya diri diri gömdüler
Ajanslar

Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı İmralı'ya diri diri gömdüler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de gündeme dair soruları yanıtladı. Çözüm süreci konusunda açıklamalarda bulunan Akdoğan, şunları söyledi:

"ÖCALAN'I İMRALI'YA DİRİ DİRİ GÖMDÜLER"

"PKK'nın Türkiye'yi terk etmesi, tam anlamıyla eylemsizlik... Bunlar süreç için önem taşıyor. Vatandaşlarımız ne istiyorsa o yönde hareket ediyoruz. Çözüm süreci bağlamında İmralı'yla görüşülmesi için bu şartların yerine getirilmesi gerek. Öcalan'ı da oraya diri diri gömdüler"

Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı İmralı'ya diri diri gömdüler

"OPERASYONA DESTEK YÜZDE 70'LER CİVARINDA"

Akdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Takvimi doğru okumamız lazım PKK, Türkiye terk etmedi, yapması gerekeni yapmadı. Daha sonra Kobani olayları oldu, süreç koptu orada. Süreç nasıl başlasın? 7 Haziran'dan sonra halk savaşı ilan etti. Bu operasyonlar bundan sonra hayata geçti. Haburla, Silvanla sabote ettiler. Biz yapmaya çalıştık, onlar sabote ettiler. Bu sürecin devam edebilmesi için bu süreci sabote edenlerin devre dışı kalması gerekli. Güvenlik politikaları devreye girdi ve bu operasyonlardan bizim sonuç almamız gerekli. Süreci zerhirleyen faktörlerin temizlenmesi gerekli. Yapacağımız reformlardan, Kürtleri kucaklamadan, yatırımlardan geri durmuyoruz. Süreci kırılgan hale getirenlerin tasfiye edilmesi gerekli. Kamu düzeni, halkımızın canı için önemliyken, çözüm süreci için de önemli oluyor. Operasyona destek yüzde 70'ler civarında.

"PKK NASIL SÜRECE İHANET ETTİYSE, HDP DE..."

Kürtler esaret altında yaşamak ister mi? Devlet kucaklarken, baskı kuran bir örgüt var. Bunun da bu seçimde bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Çok ufak tefek hadiselerinin dışında bu seçimlerde, seçim güvenliğinde önemli bir şey olmamıştır. Vatandaşımız iradesi ortaya koydu. PKK burada nasıl sürece ihanet ettiyse, HDP de makas değiştirerek sürece ihanet etti.

HDP İÇİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Sürece en büyük ihaneti paralel yapı yaptı ve paralel yapı ile kol kola girdiler. HDP'nin içinde de büyük bir yapı var; bu durumdan rahatsız olanlar var. HDP içinde de rahatsız olanlar var. Kandil'in esareti altına girdiniz. Bu süreçte kim hata yaptıysa bedelini öder. Bundan sonra da bütün toplum kesimleri muhatabımızdır."