Putin uzun menzilli füzelerle ABD'yi tehdit etti
ensonhaber.com

Putin, geçen seneki seçimlerde yeniden zafer kazanıp 2024'e kadar görevde kalacağını kesinleştirmesinin ardından, ilk kez Parlamento ve ulusa sesleniş gerçekleştirdi.

Putin, ulusa seslenişinde, ABD'ye gözdağı verdi.

Putin uzun menzilli füzelerle ABD'yi tehdit etti

PUTİN'DEN ABD'YE REST

Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması INF'den çekilme kararının, Rusya'ya karşı yapılan asılsız suçlamalara dayandığını söyledi. Füze konuşlandırma konusunda ilk adımı Rusya'nın atmayacağını belirten Putin, ABD'nin anlaşmayı ihlal ettiğini savundu.

Putin, ABD'nin füze konuşlandırması durumunda Rusya'nın da benzer adımı atacağını ifade etti. Putin, "Rusya yalnızca füzelerin konuşlandırıldığı bölgeleri değil, konuşlandırma kararı alınan yerleri de hedef alacak." diyerek ABD'ye rest çekti.

RUSYA'NIN TİCARİ PAZARI

Putin, Avrupa Birliği'nin Rusya ile düzgün siyasi ve ekonomik ilişkiler tesis edeceğine inandığını dile getirdi. Rusya'nın dış politikasını değerlendiren Putin, "Rusya, ortak pazarlar oluşturmaya devam edecek. Bu konuda Rusya, Çin ve Hindistan ile ilişkilerin geliştirilmesine önem veriyor." ifadesini kullandı.

TSIRKON HİPERSONİK DENİZ FÜZESİNİ ANLATTI

Putin, Federal Meclis konuşmasında yaptığı açıklamada, "Şu anda çalışmaları başarıyla giden ve planlanan sürede tamamlanacak yeni bir silahtan bahsedeceğim. Hem deniz, hem de kara hedeflerini yok etme gücüne sahip 'Tsirkon' hipersonik füzesinin hızı 9 mach ve uçuş uzaklığı 1.000 kilometreden fazla olacak." ifadesini kullandı.

Putin, füzenin denizaltı ve denizüstü gemilerinde kullanılmasının öngörüldüğünü belirtti. Putin, konuşmasında "Tüm bunlar bizim için masrafsız olacak." dedi.