Putin'den ABD ve AB'ye karşı yaptırım açıklaması

Putin'den ABD ve AB'ye karşı yaptırım açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve AB'ye karşı yaptırıma şimdilik gerek olmadığını ancak Batı'nın bu tavrında ısrarlı olması durumunda karşılık vereceklerini söyledi.

Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi toplantısı için Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Putin, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, ABD ve AB'nin Ukrayna'ki gelişmelere yönelik Rusya'ya ek yaptırım kararı almasını değerlendirdi.

"KARŞI YAPTIRIMLAR ŞİMDİLİK ASKIDA"

Putin, "Hükümet, ABD ve AB'ye cevap verilmesi için bazı karşı yaptırımlar uygulanmasını teklif etti ama ben şimdilik böyle bir gereksinim olduğunu düşünmüyorum. Eğer benzer olaylar devam ederse, biz de Rusya'da enerji alanı başta olmak üzere kilit sektörlerde kimin nasıl çalıştığını düşünmek zorunda kalırız" dedi. Rus lider, karşı yaptırımlardan kaçınmak istediklerinin altını çizerek, buna gerek kalmayacağını umut ettiğini belirtti.

ABD'nin birinci yaptırım paketini "dostça olmayan" ve "Rusya-ABD ilişkilerini sekteye uğratan bir hamle" diye değerlendiren Putin, ikinci yaptırım paketinin nedeni anlamanın ise zor olduğunu vurguladı.

Putin, Ukrayna'da yaşananların Rusya ile "hiçbir bağlantısının olmadığını" ileri sürerek, "Partnerlerimiz Ukrayna krizinin çözümünde güç kullanma senaryosunu seçti ve sonra bunun nereye gittiğinin farkına vardı, şimdi de suçlu arıyorlar. Ama Rusya'nın bununla ilgisi olduğunu söylemek zorundayım" değerlendirmesinde bulundu.