Putin'den Rusya-Ukrayna savaşı çıkar mı sorusuna yanıt
AA

vladimir putin

Putin, "Daha önce söylediğim gibi, eğer Minsk anlaşması uygulanırsa, durumun zamanla normale döneceğinden eminim. Minsk anlaşmasının uygulanması konusunda Avrupa'nın, en az Rusya kadar istekli olduğunu düşünüyorum. Avrupa'nın çevresinde silahlı çatışma kimseye yarar getirmez" ifadelerini kullandı.

Rusya, Fransa, Ukrayna ve Almanya liderleri tarafından imzalanan Minsk anlaşmasının BM Güvenlik Konseyi tarafından desteklenerek uluslararası bir nitelik kazandığını belirten Putin, şu aşamada yeni bir Minsk zirvesi ya da ilave önlem alınmasına gerek olmadığını belirtti.

"MEYDAN OLAYLARINDAN BİZİ SORUMLU TUTMALARI SAÇMA"

Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile diyaloğun korunmasına rağmen Kiev yönetiminin yaptığı bazı açıklamalara anlam veremediğini belirterek, "Örneğin, Ukraynalı yetkililerin, bir yıl önce yaşanan trajik meydan olaylarında bizim yönetimimizin yer aldığı yönünde açıklamaları var. Bu tamamen saçma ve gerçeklerden uzak" şeklinde konuştu.

"KIRIM'IN UKRAYNA'YA BAĞLANMASI İMKANSIZ"

Poroşenko'nun, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlanan Kırım'ın yeniden Ukrayna topraklarına katılacağı yönündeki açıklamasına ilişkin ise Putin, bunun imkansız olduğunu kaydetti.

RUSYA - UKRAYNA SAVAŞI ÇIKAR MI

Putin, "Rusya ve Ukrayna arasında savaş çıkar mı" sorusuna, "Ben bu kıyamet senaryosunun mümkün olduğunu düşünmüyorum. İşlerin bu noktaya gelmeyeceğini umut ediyorum" cevabını verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)