PYD, Rusya'ya işbirliği önerdi

PYD, Rusya'ya işbirliği önerdi

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG adına konuşan Genel Komutan Sipan Hemo, Rusya'nın kendilerine silah desteği vermesini isteyerek, birlikte hareket edebileceklerini söyledi.

Hemo, Rus resmi haber ajansının yurt dışındaki yapılanması Sputnik'in Türkçe internet sitesi için Suriye'de başlayan Rus hava saldırılarını değerlendirdi.

"RUSYA BİZE SİLAH DESTEĞİ VERSİN"

Habere göre, Hemo, "Rusya'nın IŞİD'e karşı havadan bize destek vermesini istiyoruz. Silah desteğini de istiyoruz. Biz Rusya ile IŞİD'e karşı birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece IŞİD'e karşı değil El Nusra'ya karşı da savaşmalı" ifadelerini kullandı.

"ABD ŞU ANDA BİZE YARDIM EDİYOR"

Suriye'nin kuzeyinde PYD kontrolündeki Kobani ilçesinin dış ilişkilerden sorumlu yetkilisi İdris Nessan da "Biz IŞİD'le savaşmak isteyen herkesle işbirliğine hazırız" diyerek, halihazırda ABD hava unsurlarından ve Peşmerge güçlerinden yardım aldıklarını kaydetti.

Suriye'de ABD'ye IŞİD ve sahadaki durumuna ilişkin istihbarat akışı sağlayan PYD, Amerikan hava unsurlarıyla eş güdümlü operasyonlar düzenliyor

RUS UÇAKLARI 36 SİVİLİ ÖLDÜRDÜ İDDİASI

Esad rejimine destek veren Rusya ise bugün Suriye topraklarındaki "IŞİD hedefleri"ne hava saldırıları başlattığını duyurmuş ancak Suriyeli muhalifler saldırılarda kendi kontrollerinde bulunan bölgelerin hedef alındığını açıklamıştı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca da Rus savaş uçaklarının Humus kentine düzenlediği saldırıda 36 sivilin hayatını kaybettiğini belirtmişti.