Qualcomm, arabalar, evler ve bilgisayarlar için 5G çiplerini tanıttı
ensonhaber.com

Piyasaya sürdüğü X50 5G modem ile 5G destekli akıllı telefonlara hayat veren Qualcomm, son dönemlerde diğer rakipleriyle ciddi bir rekabet içine girdi. Özellikle güçlü müşterilerinden biri Apple'ı kaybettikten sonra yeni pazar arayışı içine giren şirket, 5G çiplerini akıllı telefonlar dışında da kullanmak istiyor.

qualcomm

QUALCOMM ZOR DURUMDA KALABİLİR

Dünyanın en büyük mobil telefon çip üreticisi konumunda bulunan Qualcomm, yatırımcılara yaptığı açıklamada, 5G ağlarında büyük bir artış beklediğini söyledi. Özellikle Samsung, Huawei ve MediaTek'in kendi çiplerini üretme çalışmaları yapması, Qualcomm'u oldukça zora sokabilir.

5g

ARABALAR, BİLGİSAYARLAR VE EVLER İÇİN 5G

25 Şubat'ta Barselona'da başlayan Mobil Dünya Kongresi'nde açıklamalar yapan Qualcomm, 5G çiplerini akıllı telefonların dışındaki diğer pazarlara taşımayı planladığını açıkladı. Şirket, Japon e-ticaret firması Rakuten ile birlikte ağ ekipmanları için 5G çipleri üretecek.

Qualcomm, Intel ile rekabet etmek amacıyla bilgisayarlar için de çipler geliştirecek. Şirket ayrıca, 5G kablosuz ağ istasyonları geliştireceğini de duyurdu. Bununla da yetinmeyen Qualcomm, otomobil üreticilerine yönelik yeni çiplerini de duyurdu. Bu 5G destekli otomobil çipleri, sürücüsüz araçların trafik işaretleri, diğer araçlar ve trafik sinyalleri ile iletişim kurmasını sağlayarak sürüş deneyimini en üst düzeye çıkaracak.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji