Rahmi Koç: Çok vergi ödediğimizden şampiyonuz

Rahmi Koç: Çok vergi ödediğimizden şampiyonuz

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Antalya'da National Golf Kulüp'te Avrupa Kadınlar Golf Turnuvası'na katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"VERGİ ÖDEDİĞİMİZDEN ŞAMPİYONUZ"

Rahmi Koç, en çok vergi verenler sıralamasında ilk 6 sırayı Koç üyelerinin almasını "Çok kazandığımızdan değil çok vergi ödediğimizden şampiyonuz. Kayıtdışı fazla, vergiler de yüksek" sözleriyle açıkladı. Rekortmen olup da ismini açıklamayanları ise anlamadığını dile getirdi.

Rahmi Koç: Çok vergi ödediğimizden şampiyonuz

Rahmi Koç: Çok vergi ödediğimizden şampiyonuz

"İSİMLERİ YOK AMA BÜYÜK İŞLER YAPIYORLAR"

İsimlerini açıklamayanları anlamış değilim. Kar dağıtıyorlarsa vergi ödemeye mecburlar. Kâr dağıtmıyorlarsa para şirketin içinde kalıyor. O zaman da şirketin değeri artıyor. Haksızlık yapmamak lazım. Bazı şirketlerin isimleri yok. Ama büyük işler de yapıyorlar. Bazı sanatçılarımız da çok büyük vergiler ödemişler, onları da takdir ediyorum”

"BELKİ VERGİLER DE ÇOK YÜKSEK"

Kayıtdışının mücadele edilmesine rağmen hala çok yüksek olduğuna dikkat çeken Koç, iyi vergi ödenmemesi konusunda, “Belki de vergiler de çok yüksek. Kaç defa yetkililere yazı yazdık, ‘Vergiler çok yüksek” diye. Yıllardır söylüyoruz bunu” diye konuştu.

Rahmi Koç: Çok vergi ödediğimizden şampiyonuz

"BİZ İSTESEK DE VERGİ KAÇIRAMAYIZ"

"Bizim gelirler tamamen transparan. Biz kaçırmak istesek de vergi kaçıramayız. Biz hem dış hem de iç murakıplar tarafından ayrıca da yabancı yatırımcılar tarafından çok yakından takip ediliyoruz."

BİZİM FAKİRLER ZENGİN KALIR

Koç, Türkiye'deki bölgeler arası dengesizlikle ilgili bir soruya yanıt verirken ABD'deki fakirleri örnek gösterdi. Koç "Amerika'da da bu böyle. Baksanız çok zengin var ama öyle fakirler var ki bizim fakirler zengin kalıyor yanlarında" dedi.