Reza Zarrab'ın sarayı aratmayan teknesi

Yaklaşık bir aydır 7 milyon Euro'luk "60 Years" (60 yıl) adlı tekneleriyle Bodrum'da tatil yapan Ebru Gündeş ve Reza Zarrab çiftinin teknesinde yok yok. Adeta küçük bir sarayı andıran tekne dış tasarımından mühendisliğe, iç tasarımdan arma dizaynına kadar Türk imzası taşıdığı ortaya çıktı.

YAR DERGİSİNE KAPAK OLDU

Gündeş ve Zarrab çiftinin teknesi, 2012 yılının eylül ayında "Yacht Türkiye" dergisine kapak oldu.

Reza Zarrab'ın sarayı aratmayan teknesi

MONACO'DA SERGİLENDİ

Ekim 2010'da yapımına başlandığı, iki ay boyunca kapsamlı testlere tabi tutulduktan sonra Royal Craft Yachting tarafından haziran 2012'de suya indirildiği, ağustos ayında da sahibine teslim edildiği belirtildi. Lüks yat, aynı yıl Monaco'daki Yat Show'unda da sergilenmiş.

TEKNE BODRUM'DA İÇİ TUZLA'DA YAPILDI

Çelikten inşa edilen teknenin gövdesi ve üst binasının Bodrum'da, iç yerleşimi ve donanımının ise İstanbul Tuzla'da tamamlandığı ve mega yelkenlinin tasarımında tamamen Türklerin imzasının olduğu ifade edildi.

Reza Zarrab'ın sarayı aratmayan teknesi

TEKNENİN KIÇ GÜVERTESİ DE ÖZEL

Kıç güvertesinde tavandan açılan televizyon ve dönerek bara dönüşen dolap, yine kıç havuzlukta gösterişli elips masa görülüyor.

Reza Zarrab'ın sarayı aratmayan teknesi

MEGA YELKENLİ 60 YEARS'IN ÖZELLİKLERİ

Tekneden genel görüntü

Boyu: 45 metre 72 cm

Genişlik: 8 metre 30 cm

Kamara: 4 ana

Motor: 2*650 Seyir hızı: 11 knot

Maksimum hız: 13.2 knot Yelken alanı: 1030 metre

Fiyatı: 7 milyon Euro

İçinde: Jet ski ve 3 tekerlekli motosiklet park alanı var. İskelede bir jakuzisi de var. Mürettebat için de 3 kamaraya sahip.

Reza Zarrab'ın sarayı aratmayan teknesi