Rock'çı İmam albüm hazırlığında

Rock'çı İmam albüm hazırlığında

İstanbul'da Sultanahmet Camisi'nde müezzinlik yaparken Romanyalı bir Hristiyan olan Oana Mara ile tanışan, 1999 yılında da evlenen ahmet Muhsin Tüzer, bir süre sonra memleketi Kaş'ta Nasrettin Camisi'ne imam olarak atandı.

Tüzer, 2000 yılında imamlıktan istifa edip ticaret yapmaya başladı. 2010 yılında tekrar imamlık mesleğine dönen Tüzer, Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde göreve başladı.

İLK SINGLE'IN ADI "MEVLAYA GEL"

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında dereceleri bulunan Tüzer, Kaş'ta tanıştığı Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden ve Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile “FiRock” adlı rock grubu kurdu.

Rock'çı İmam albüm hazırlığında

Rock müziği ile tasavvuf müziğini birleştirmeyi amaçlayan grup, içinde 2'si ilahi olmak üzere 10 eserin yer alacağı bir albüm hazırlıyor. Grup, single olarak da “Mevlaya Gel” şarkısıyla önümüzdeki ay albüm çıkarmayı hedefliyor.

Rock'çı İmam albüm hazırlığında

"HERKESİ KUCAKLIYORUZ"

Tüzer, çocukluktan beri İngiliz rock grubu Queen ve solisti Freddie Mercury'i çok beğendiğini belirterek, şöyle devam etti: “Grubumuzun sadece dünyevi değil, ahiret anlamında da beklentileri var. Bu birlikteliği sentezleyerek herkesi kucaklamak istiyoruz. Seslendireceğimiz eserlerle insanların ruhlarındaki elemi, ızdırabı dindirmeyi arzuluyoruz. 'Fi', matematikte ideal güzellik anlamına geliyor. Biz de rock müziğinin ideal uyumunu ortaya koymak için çaba gösteriyoruz.”