Rockçı İmam'dan müzik eşliğinde ezan - İzle

Rockçı İmam'dan müzik eşliğinde ezan - İzle

ABD'da faaliyet gösteren "CC Hennix & The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunun daveti üzerine New York'a gelen Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi imamı Ahmet Muhsin Tüzer, Brooklyn Issue Project Room'da özel davetlilerden oluşan bir gruba konser verdi.

DRONE MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE EZAN OKUDU

Besteci Catherine Christer Hennix'in liderliğini yaptığı grupla sahneye çıkan Tüzer, Ezan, Sela ve çeşitli kasideler ile Kuran'dan İhlas ve Fatiha surelerini okudu. Yaklaşık 100 davetlinin katıldığı konserde, diğer sanatçılar da zaman zaman performanslarını sergiledi.

Rockçı İmam'dan müzik eşliğinde ezan

Konserin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüzer, konserde, yeni bir akım olan ve meditatif olarak nitelendirilen "Drone" müziğinin icra edildiğini söyledi. Konser sırasında epey heyecanlandığını belirten Tüzer, şöyle devam etti:

"Bu yaşamımdaki en büyük lütuflardan bir tanesi. Bugüne kadar Kutlu Doğum Haftası, kandiller gibi önemli günlerimizde insanlara hep camilerden, kendi mekanlarımızdan ve tabii ki Müslüman tebaya hitap ettiğimi hatırlıyorum. Ama ilk defa ABD gibi bir ülkede kendi değerlerimizi, Kuranımızı, ezanımızı, selamızı, bu konser vesilesiyle burada bulunan seçkin topluluğa söyleme, onlara hitap etme etme şansı buldum. Bunu Allah'ın bahşettiği bir lütuf olarak değerlendiriyorum."

"DEĞERLERİMİZİ AMERİKALILARLA PAYLAŞTIK"

İmam olarak böylesine bir grupta rol almaktan duyduğu mutluluğu da ifade eden Tüzer, "Kendi değerlerimizi buradaki Amerikalılarla paylaşmak beni manevi anlamda hakikaten çok mutlu etti. Hislerim çok yoğun. Bu herkese naship olmayan bir lütuf olarak görüyorum. Ben Allah'ın isim ve sıfatlarının sadece cami, kilise, havrada değil, her yerde müşahede edilebileceğini göstermiş oldum. Bunun için binlerce kez şükrediyorum" diye konuştu.

Tüzer, grubun lideri Catherine Christer Hennix'in, kendisini bundan sonraki konserlere de davet ettiğini belirtti.

ROCKÇI İMAM AHMET MUHSİN TÜZER KİMDİR

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile 2013 yılının Mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu. Grup, single parçası "Mevlaya Gel"e klip çekmiş, ilk konserlerini geçen yıl Ramazan Bayramı'nda Kaş Limanı'nda vermişti. Tüzer, yaptığı müzik çalışmaları dolayısıyla "Rockçı İmam" olarak tanınıyor.