RTÜK'ten Kara Para Aşk için öpüşme raporu İZLE

rtük kara

RTÜK Kara Para AŞk'taki öpüşmeyi 'alt ve dudak emmeli lip-o suction' olarak tanımlandı. Öpüşmeyi erotik bulan RTÜK, diziye ceza öncesi rapor hazırladı.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

BU ÖPÜŞME 'LİP-O-SUCTİON"

“Günümüzde pek çok dizi ve sinema filminde öpüşme sahnelerine yer verilmektedir. Amerikalı profesör William Cane ‘The Art of Kissing- Öpüşme Sanatı’ isimli bir kitap yazmış ve bu kitabında 25 çeşit öpüşme olduğunu belirterek, bunları ayrıntılı olarak anlatmıştır. Bu 25 çeşit içinde ise favorisinin ‘lip-o-suction’ metodu olarak adlandırdığı ve Amerikalı gençler arasında moda olan bir stil olduğunu belirtiyor.

Kara Para Aşk dizisinde lip-o-suction metodu öpüşme İZLE

BİRİ ALT DİĞERİ ÜST DUDAK EMİYOR

‘Lip-o-suction modelinde çiftlerden biri diğerinin alt dudağını emerken diğeri onun üst dudağını emiyor’ diye açıklıyor profesör Cane. Burada izleyiciye izlettirilen ve aslında ekranlarda görmeye pek de alışık olmadığımız öpüşme sahnesinde bu öpüşme stili gösterilmiş.

RTÜK'ten Kara Para Aşk için öpüşme raporu İZLE

BU SAHNELER EDEBE AYKIRI

Sözcüklerde genel olarak müstehcen kavramı için ‘açık saçık, edebe aykırı, yakışıksız’ şeklinde tanımlar verilmektedir ki burada kastedilen cinsel adaba aykırılıktır. Erotizm kavramı ile ise aşktan ziyade çıplaklık ve çıplaklığın ön saflarında gelen öpüşme ve koklaşma ile başlayan cinsel ilişkiye geçişin davranış ritüelleri kastedilmektedir. Burada izleyici, öpüşmenin bir iki adım ötesine, erotizme geçen ve uzun uzadıya gösterilen bir öpüşme sahnesi yer almaktadır.

RTÜK'ten Kara Para Aşk için öpüşme raporu İZLE

CEZASI DAHA BELLİ DEĞİL

Yayının ‘çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyeceği saatte yayınlanamaz’ ilkesine aykırı olduğu değerlendiren RTÜK'ün Kara Para Aşk dizisine vereceği öpüşme cezanın ne kadar olduğu daha belli değil.