Rus dergisi PKK'lı kadın teröristlerin haberini yaptı

Rus dergisi PKK'lı kadın teröristlerin haberini yaptı

Kommersant yayın grubuna ait Ogonyok dergisi, bu haftaki fotoğraf röportaj sayfasını terör örgütü PKK'nın kadın teröristlerine ayırdı. Yelena Barışeva imzalı "Silah Bacıları" başlıklı haberde önce PKK'nın kısa tanıtımı yapıldı. Savaş yüzünden Kürt kadınların erkeklerle aynı sahayı paylaştığını kaydeden muhabir Barışeva, "Kürtlerin en iyi dostları dağlardır. Öncelikle yeni gelenlere 'silah bacıları' her an bombalı saldırıların olabileceği bölgeyi ve dağlarda saklanmayı öğretiyorlar" dedi.

30 YILLIK MÜCADELE

Türkiye'nin PKK ile 30 yıldan fazladır mücadele ettiğini hatırlatan Ogonyok muhabiri, "Bu süre dilimi içinde geniş çaplı operasyonlar yapıldı. Fakat çatışmalar sırasındaki ne taktik başarılar ne de uzayıp giden ihtilafın niteliği tarafların hiç birine kendi gerçeğini söylemeye çalışmasına müsaade etmedi. Kürtler özerklik için savaştılar ve savaşmaya devam ediyorlar. Türkler de aynı zamanda kararlılıkla terörizmle mücadele ediyor." dedi.

PKK'LI KADINLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

'KENDİ KADIN HAKLARI İÇİN DE SAVAŞIYORLAR'

Kürt kadınların artık silaha sarıldığını yazan Barışeva, "PKK saflarında yaklaşık '10 bin gerilla 'savaşıyor ve bunların birkaç bini kadın. Onlar, savaşla paralel olarak ortak dava ve kendi kadın hakları için de savaşıyor. Meselenin özü şudur ki, Kürtlerin kültüründe kadınlar geleneksel olarak haklarından yoksun, onların kaderini erkekler belirliyor. Fakat PKK'ya katılan kadınlar için bu kurallar artık uygulanmıyor. Tüm savaşcılar hem kurşun karşısında hem de sivil hayatta eşit haklara sahip. Her iki cinste de yeni gelen acemiler, birlikte eğitim yapıyor, ideolojik talimatlar alıyor ve yemek masasına birlikte oturuyor. Bayanlar şununla da onur duyuyor; 'Onların askeri hizmetleri sayesinde arka cephede kadınlara yönelik bakış açısı da değişti. Bazı babalar ise ilk kez kızlarına tercih hakkı veriyor: Ya evlen, ya da gerilla örgütüne git" yorumunu yaptı .

60 AYLIK HAZIRLIK EĞİTİMİ

Habere göre, PKK'lı kadın teröristler, kendi adları yerine birbirlerine, "yoldaş" diye hitap ediyor. Dergi, örgüte yeni katılan kadınların 60 aylık hazırlık eğitiminden geçtiğini kaydederek, "Gerillalar grup halinde ya dağlık ya da ormanlarda yaşıyor. Kamplarda elektrik için jeneratör, televizyon ve ideolojik hazırlık odaları var" dedi.

Bir fotoğrafın altında ise "Silah arkadaşları çatışmada ölen Zilan'la cenaze dansı yaparak vedalaşıyor" notu yer aldı.