Rus kızlara göre buzlu su mutluluk hissi veriyor
ensonhaber.com

Buzlu suda yüzmek Rusya'da genelde yaşlıların yaptığı bir aktivite olarak biliniyordu. Son zamanlarda buzlu suda yüzme, genç Rus kızların arasında yeni bir mutluluk aktivitesi oldu.

SIFIRIN ALTINDAKİ SICAKLIK ENGEL DEĞİL

Sıfırın altındaki hava sıcaklığı Rus gençlere engel olamıyor. Buzlu suda birkaç kulaç attıktan sonra Instagram hesabına koymak için fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Rus kızları, kış boyunca donmuş nehirlere ve göllere giren kişiler için kullanılan bir tabir olan "yeni nesil deniz aygırları" lakanını kendileri için kullanıyor.

Rus kızları buzlu suda yüzerek mutlu oluyor VİDEO

MUTLULUK DUYGUSUNU ARTIRIYOR

Uzmanlar, kışın denize girmenin yalnızca nezle gibi hastalıkları uzaklaştırmakla kalmayıp selülite engel olduğunu, ayrıca mutluluk duygusunun artmasına neden olduğunu belirtiyor.

KALP VE NEFES SORUNLARI OLANLAR UYARILIYOR

Diğer yandan hava sıcaklığının —4 dereceye düştüğü durumlarda yüzme eylemi olan kış yüzücülüğüne deneyimine daha temkinli yaklaşılıyor.
Sibirya'daki Tümen kentinde bulunan Rusya Kış Yüzücülüğü Federasyonu bu sporun sağlık ve cilt için faydalarını sıralıyor, ancak aynı zamanda nefes ve kalp sorunları olanları bu konuda uyarıyor.