Savaş uçakları YPG'yi vurdu iddiasına Rusya'dan yanıt
Ajanslar

Reuters'ın haberine göre; Korgeneral Townsend, yaptığı açıklamada Moskova'nın uyarılar üzerine Münbiç yakınlarındaki bölgeyi bombalamayı durdurduğunu belirtti.

Washington ve Moskova, 2015 yılının ekim ayında, iki ülkenin uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önlemek amacıyla teknik bir anlaşma imzalamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, anlaşmanın Rus ve ABD'li hava güçlerinin Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önleyecek bir dizi kural ve sınırlama içerdiğini belirtiyor.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: BİZ VURMADIK

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'li Korgeneral Stephen  Townsend’in, Rusya'nın Suriye'de ABD'nin desteklediği Suriyeli güçleri yanlışlıkla bombaladığı iddiasını reddetti.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye’de  ABD’nin desteklediği güçlerin bulundukları konumların, Rusya veya Suriye hava  kuvvetleri tarafından bombalanmadığı savunuldu.

ABD’li yetkililerin, Suriye’de ABD tarafından desteklenen güçlerin  bombalanması ihtimali üzerine kendileriyle daha önce irtibata geçtiği belirtilen  açıklamada, herhangi bir kaza yaşanmaması için ABD tarafından verilen  koordinatların Rus askeri yetkililer tarafından dikkate alındığı vurgulandı.

Açıklamada, Rusya veya Suriye hava kuvvetleri tarafından ABD  yetkililerinin belirttiği koordinatlara herhangi bir saldırı yapılmadığının altı  çizilirken, ABD ile "etkin iş birliğinin" devam ettirilerek terör örgütü DEAŞ’a  karşı mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi.