Rusya: INF'den 6 ay sonra çekiliyoruz
ensonhaber.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bir basın toplantısı düzenledi. Lavrov, düzenlenen toplantıda INF ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"AYNI ŞEKİLDE KARŞILIK VERECEĞİZ"

ABD'nin Nükleer Anlaşma'dan çekilmesinin ardından da Rusya'nın da 6 ay içerisinde INF'den çekileceğini belirten Lavrov, "ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması konusundaki tüm sözlü suçlamalarına karşı söyleyeceğimiz her şeyi söyledik. Devlet Başkanı Putin tavrımızı ortaya koydu: Aynı şekilde karşılık vereceğiz. ABD anlaşmayı durdurdu. Biz de aynısını yaptık. Dolayısıyla 6 aylık süre dolduğunda, ABD'nin anlaşmadan çekilmeye yönelik resmi notası sonuçları çerçevesinde, INF görevini yitirecek." dedi.

Rusya: INF'den 6 ay sonra çekiliyoruz

"EKSİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ayrıca ABD ile INF hakkında bir müzakere olup olmayacağı hakkından da açıklama yapan Lavrov, "Bu anlamda ABD'li, Batılı ve NATO'dan partnerlerimize yönelik bulunduğumuz girişimlerde bir eksiklik sözkonusu değil. INF'den çekildik. Belki Çin ve diğer ülkelerin de katılacağı farklı bir anlaşma müzakere edebiliriz, belki de edemeyiz." diye konuştu.