Rusya'da 50 kilometrelik otoyol çalındı

Rusya'da cezaevleri kurumunun üst düzey bir yöneticisi, bir otoyolun 50 kilometre uzunluğundaki bir bölümünü çalmak suçlamasıyla tutuklandı.

Rusya'da 50 kilometrelik otoyol çalındı

Emniyet yetkilileri, Rusya'da cezaevleri kurumunun başkan yardımcısı olan Alexander Protopopov'un, ülkenin kuzeyindeki Komi bölgesinde, bir otoyolun sökülmesi işlemine nezaret ettiğini söyledi.

DEVLET 54 BİN DOLAR ZARAR ETTİ

Yetkililer, Protopopov'un daha sonra 7000 beton bloğu, kişisel fayda için sattığını belirtti. Hırsızlığın devlete, yaklaşık 6 milyon Ruble (54 bin Dolar) tutarında zarara neden olduğu tahmin ediliyor.

AFP haber ajansı, olayı soruşturan Araştırma Komitesi'nin, yolun bir yıldan fazla süredir söküldüğü ve başka yere taşındığını açıkladığını bildiriyor. Bu açıklamada, beton blokların daha sonra bir ticari şirket tarafından kullanıldığı ve bu şirketin de blokları başkalarına sattığı belirtiliyor.

Rusya'da 50 kilometrelik otoyol çalındı

AFP, Protopopov'un 2010 ila 2015 arasında Rusya Federasyonu'na bağlı Komi Cumhuriyeti'ndeki cezaevlerinin başında bulunduğunu ve "ruhani birlik yaratmak" için aldığı madalyanın da aralarında bulunduğu çeşitli ödüller kazandığını bildiriyor. Çarşamba günü gözaltına alınan Protopopov, yetkisini kötüye kullanarak devlet varlıkları üzerinden zimmetine para geçirmekle suçlanıyor.

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI

AFP, Protopopov'un bu suçlama nedeniyle 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini bildiriyor. Rusya'nın kuzey ucunda yer alan Komi Cumhuriyeti'nin büyük bölümü ormanlık alanlardan oluşuyor. AFP, otoyol inşaatı sektörünün Rusya'da en fazla yolsuzluk yapılan sektörlerden biri olduğunu belirtiyor.