Rusya'da Türk rüzgarı Troya ile esecek
AA

2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı"nın açılışı, 8 Nisan'da Rusya'nın başkenti Moskova'nın önemli sanat kurumlarından Bolşoy Tiyatrosu'nda, bale ve operayı buluşturan Troya ile yapılacak.

Eserin genel sanat direktörlüğünü yürüten Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü tenor Murat Karahan, orkestra provaları sırasında açıklamalarda bulundu.

Karahan, "Troya"nın DOB için bu sezonun en heyecan verici eserlerinden birisi olduğunu belirtti.

"KAPALI GİŞE OYNADI"

Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri olmayan, yaklaşık 300 kişinin sahne aldığı dev prodüksiyonu gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Karahan, "Temsillerimiz muazzam şekilde devam ediyor. İlk 3 temsilde, 3 bin kişilik salon kapalı gişeydi. 6 Şubat'taki temsilimizin biletleri yine tükendi." diye konuştu.

Rusya'da Türk rüzgarı Troya ile esecek

İSTANBUL'DA SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Büyük beğeni ve takdir toplayan "Troya"yı, yoğun talep üzerine her ay sahnelemeye çalışacaklarını bildiren Karahan, "Bu sene eseri, İstanbul Opera Festivali'ne götürüyoruz. Yaz aylarında İstanbul'da da izleyicilerimiz sonunda Troya ile tanışacak. İki temsil yapacağız, İstanbullu sanatseverleri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)