S-400 teslimatı başladı
AA

Türkiye, Amerika'nın tüm tehditlerine rağmen Rusya ile S-400 konusunda anlaşmaya vardı.

İLK PARÇALAR ANKARA'DA

Yapılan anlaşmanın ardından Rus hava savunma sisteminin ilk parçaları, Ankara'ya getirildi.

Sistemin tüm parçalarının Ankara'ya getirilmesiyle birlikte Türkiye, S-400'leri kullanmaya başlayacak.

S-400 teslimatı başladı VİDEO

BAKANLIK RESMEN AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  "Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali, 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır." ifadelerine yer verildi.

S-400'lerin intikali: Ekipmanlar indiriliyor VİDEO

S-400 teslimatı başladı

SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Savunma Sanayi Başkanlığı da S-400'lerin teslimatına ilişkin, "S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara'ya ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına, önümüzdeki günlerde devam edilecek. Sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır." açıklamasında bulundu.

"SÜREÇ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuya ilişkin bir değerlendirme yaparak, "Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek." dedi.

S-400 teslimatı başladı

RUSYA DOĞRULADI

Rusya'nın, askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS, S-400 karadan havaya savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatının başladığını doğruladı.

TESLİMAT SÜRÜYOR

Öte yandan S-400 teslimatına sabah saatlerinde tek uçakla başlandığı belirtilirken, ikinci uçağın da Ankara'ya indiği öğrenildi.

S-400 Hava Savunma Sistemi VİDEO

S-400 ile Patriot arasındaki tüm farklar YouTube'dan İZLE

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)