Saadet Partisi'nden MHP ve BBP çatısına yeşil ışık

mustafa kamalak

Ankara'dan Bursa'ya giderken İnegöl ilçesinde bir restoranda mola veren Kamalak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazeteci, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın AK Parti'den aday gösterileceği iddiasını hatırlattı. Bunun üzerine Kamalak, "Sorunun muhatabı Fatih Bey olmalı. Parti olarak hem kafamız hem de gönlümüz sonuna kadar açıktır" ifadesini kullandı.

"SAADET PARTİSİ'NİN BARAJ PROBLEMİ YOKTUR"

Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP ve BBP ile ittifak yapacakları söylentileriyle ilgili düşünceleri de sorulan Kamalak, Necmettin Erbakan'ın, "Hepimiz bu milletin evlatlarıyız, tarihe şan vermiş bir milletin torunlarıyız" sözünü anımsattı.

Bu sözün çok doğru olduğunu dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin gerek dış politikasının gerekse iç politikasının iyi gitmediğini ifade ettik. Gerçekten Türkiyemiz, dış politika bakımından tam anlamıyla bir batağa saplanmış durumda. İçeride işsizlik, yolsuzluk, yasaklar alabildiğine. Şu anda Meclis'te İç Güvenlik Paketi diye bildiğiniz bir paket görüşülüyor. Nedir bunun anlamı? Bunun anlamı şudur; sürekli sivil sıkı yönetim çünkü bu paketle sıkı yönetim dönemi komutanlarına verilecek yetkinin burada valilere aktarıldığını görüyoruz. Bu durumda ağlamanın, sızlamanın faydası yok. Türkiye'yi bu girdaptan çıkartmamız lazım. Bunun için Saadet Partisi'nin inşallah baraj problemi yoktur, olmayacak ama güçlü bir kadroyla girilebilirse bu ittifak olabilir. Ben üniversiteden çağrıldım. Üniversitede hocaydım, dekandım. Merhum hocamız çağırdığı zaman 'peki' dedim. Emekli maaşım bile yoktu. Tek geçim kaynağımız maaşımızdı. Onun da üzerini çizmek suretiyle bu ülke için varız. Güçlü bir kadro ile ittifak haline girmek mümkün olabilirse ona 'evet' diyoruz, bakarız. Yani ülkemiz için hangi yol daha sağlıklı ve verimliyse o yolda yürümek kanaatimce bu ülkenin yetiştirmiş olduğu her bir vatandaş için ulvi bir görevdir."