Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı
ensonhaber.com

Aydın'ın Söke ilçesinde otogarda 'canlı bomba' düzeneği, silah ve bombalarla eyleme giden 2 terörist gözaltına alındı.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı

GİTAR KUTUSUNDAN ÇIKAN MÜHİMMATLAR

İki zanlının yanında bulunan gitar kutusundansa 1 roketatar, 2 roket başlığı, 2 sevk fişeği, 3 savunma tipi parça tesirli el bombası, 1 tabanca, 1 suikast silahı, 5 şarjör, 32 tabanca mermisi, 69 suikast silahı mermisi, 1 elektrikli ısıtıcı, 6 yağmurluk, ip, bıçak, çakmak, ilaçlar, örgüt flaması, 2855 TL ve 100 Euro ele geçirildi.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı

(İsmail Akkol)

4 İDAM İSTENMİŞTİ

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanıklar Fehriye Erdal, Mustafa Duyar ve İsmail Akkol’un, yasadışı DHKP/C örgütü adına 9 Ocak 1996 tarihinde Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Ayşe Nilgün Hasefe’yi öldürdükleri, 25 Eylül 1995 tarihinde de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı önünde nöbet tutan 2 eri şehit ettikleri belirtiliyordu.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı

İddinamede eylem talimatını verdiği belirtilen örgütün lider kadrosundan Ercan Kartal ile eylemi gerçekleştiren Mustafa Duyar, İsmail Akkol ve Fehriye Erdal’ın, TCK’nın 146/1. maddesi uyarınca ‘’Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek’’ suçundan idam cezasına çarptırılması isteniyordu.

SABANCI, GENEL MÜDÜR VE SEKRETERİ ÖLDÜRDÜLER

İstanbul 4. Levent’teki Sabancı Holding’in 25’inci katında, Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’nin hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan kanlı saldırıda İsmail Akkol’un yanında DHKP-C üyeleri Fehriye Erdal ile Mustafa Duyar’ın da olduğu belirlenmişti.

Sabancı suikasti zanlısı Aydın'da yakalandı VİDEO

YUNANİSTANDA YAKALANIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Sabancı suikastı nedeniyle kırmızı bültenle aranan DHKP’nin lojistik sorumlusu olarak nitelenen İsmail Akkol, Yunanistan’ın başkenti Atina’da Şubat 2014’te hücre evine yapılan baskında DHKP-C askeri kanat sorumlusu olduğu öne sürülen Hüseyin Fevzi Tekin, Mehmet Ali Yılmaz ve Bilgehan Karpat’la birlikte yakalandı.

Baskın yapılan apartman dairesinde 1 Kalaşnikof tüfek ve 3 şarjör, 1’i Uzi olmak üzere 5 silah, susturucu, 2 adet F1 tipi el bombası, 6.35 kg jelatin dinamit, mermi, 3 bilgisayar, Atina, Dedeğaç ve Türkiye haritaları ve bazı fotoğraflar ele geçirilmişti.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı

İADE EDİLMEDİ

Yunanistan, iltica başvurusunu kabul ettiği İsmail Akkol için Türkiye’nin iade talebini reddetti. Atina’da görülen davada geçtiğimiz temmuz ayında Mehmet Ali Yılmaz ile Bilgehan Karpat’ın beraatine karar verilirken, İsmail Akkol ve Hüseyin Fevzi Tekin’e ise 8’er yıl hapis verildi. Ancak mahkeme daha sonra Akkol ve Tekin’in şartlı tahliyelerine karar verdi.

MUSTAFA DUYAR: TETİĞİ BEN ÇEKTİM

Sabancı Center suikastının tetikçisi Mustafa Duyar, 22 Aralık 1996’da Suriye’de Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’ne teslim oldu. Duyar, 31 Aralık 1996’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde “Tetiği ben çektim” dedi.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı

Cinayetleri nasıl işlediğini olay yerindeki tatbikat sırasında ayrıntılarıyla anlattı. Sabancı ve Görgün’ü kendisinin vurduğunu söyleyen Duyar, sekreter Nilgün Hasefe’yi ise Fehriye Erdal’ın öldürdüğünü, İsmail Akkol’un da gözcülük yaptığını itiraf etti.

Tutuklanan Duyar, DHKP-C davasından hüküm giyen Semra Polat’la cezaevinde evlendi. Duyar, 16 Ocak 1999’da baba olduktan bir ay sonra Karagümrük Çetesi’nin adamları tarafından 5 Şubat 1999’da Afyon Cezaevi’nde öldürüldü.

FEHRİYE ERDAL SAHTE PASAPORTLA YAKALANDI

Bir süre İstanbul’da saklanan, ardından Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Fransa’yı dolaşan İsmail Akkol ve Fehriye Erdal, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

Fehriye Erdal, 1999’da Belçika’da kaldığı apartmanda yangın çıkınca sahte pasaportla yakalandı. Hangi ülkede yargılanacağı tartışma konusu oldu. 1 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı

2 YIL HAPİS CEZASI

2000’de ev hapsinde tutuldu. İadesi yılan hikâyesine dönen ve kayıplara karışan Erdal 2009 yılında Belçika’da gıyabında 2 yıl hapse mahkûm edildi. Aynı yıl Erdal’ın Romanya’da öldürüldüğü öne sürüldü. Bir iddiaya göre ise Fehriye Erdal Brüksel’de görüldü.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı

FADİK ADIYAMAN

DHKP-C’de kamp ve örgütlenmeden sorumlu olduğu iddia edilen Fadik Adıyaman, 2014 yılı haziran ayında 6 kişiyle Atina’da gözaltına alındı. Kırmızı bültenle aranan Adıyaman, Şerif Turunç ile tutuklandı.

Adıyaman ile Şerif Turunç ve Harika Kızılkaya’nın 2013’te AK Parti Genel Merkezi’ne düzenlenen roketatarlı saldırıya karıştığı belirtildi.

DHKPC’nin önemli isimlerinden olan Adıyaman, Yunanistan’a 2006’da yasadışı yollardan girmiş, iade amacıyla 2013’te gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Sabancı faillerinin gitar kutusundan mühimmat çıktı