Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüse ilişkin açıklama
AA & Ensonhaber

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında 830 kişi virüsten etkilendi, 25 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında ülkedeki bütün, özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten etkilenenlerin sayısı, 177’sinin durumu ağır olmak üzere 830’a yükseldi.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin 24’ünün Hubey eyaletinden, birinin de Hıbey eyaletinden olduğu belirtildi. Diğer yandan salgından etkilenen kişilerle temasa geçen kişilerden müşahade altına alınanların sayısı 8 bin 420’ye çıkarken, virüs taşıma durumları "şüpheli" olan kişilerin sayısı ise 1072 olarak açıklandı.

Salgın vakası sayısında Hubey eyaleti 444 kişiyle başı çekerken, bunu 32 vaka ile Guangdong, 27 Vaka ile Cıciang eyaletleri takip ediyor. Enfekte sayısı başkent Pekin’de 26, Şanghay’da ise 20 oldu.

TÜRKİYE'DEKİ DURUM

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüsün Türkiye'deki durumuyla ilgili açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

Türkiye'nin virüse karşı tüm hazırlıklarını yaptığını belirten Bakan Koca, kimsenin paniğe kapılması gereken bir durumun ortada olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüse ilişkin açıklama ViDEO

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüse ilişkin açıklama

YAKINDAN TAKİPTEYİZ

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

"Hastalıkla ilgili gelişmeleri ve yayılımını uluslararası kuruluşlarla iş birliği içerisinde yakından takip ediyoruz.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

Bu çerçevede tanı, önlem, olası vakada uygulanacak prosedürler, korunma ve kontrol önlemleri ile ilgili bir rehber hazırlayarak bugün yayımladık.

TARAMALARDA ŞÜPHELİ VAKA YOK

Çin'den gelen yolcuların termal kameralarla taramasına başladık. Şu ana kadar havalimanındaki taramalarda şüpheli vakaya rastlamadık.

Neticesi kesinleşmemekle beraber şüpheli vaka olarak değerlendirdiğimiz hastayı, talebi üzerine bu sabah Çin'e gönderdik.

PANİĞE KAPILMAYIN UYARISI

Halkımızı korumak adına her ihtimale karşı gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektiren bir durum yok.

Çin'e seyahat ettiyseniz ve ateş varsa, hastaneye başvurun."

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüse ilişkin açıklama

İstanbul Havalimanı’nda karantina odası hazırlandı VİDEO