Ankara'da hastane randevusuna gelmeyenlerin sayısı azaldı
AA

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişilerin 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacağına ilişkin yeni uygulamaların, hastane randevularına olumlu yansıdığını dile getirdi.

Ciddi düşüş yaşandı

Surel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın randevu hassasiyeti konusunda sık sık çağrıda bulunduğunu da anımsatarak, şunları kaydetti:

"Hastanemizde yüzde 30-35 düzeyinde randevuya gelmeme oranı vardı, bu son dönemde yüzde 10'a kadar düştü. Elbette Türkiye genelini düşündüğümüzde yüzde 10 da çok ciddi bir rakam. Hastanemizi düşündüğümüzde günlük 30 bin muayenede yüzde 10, 3 bin kişinin aldığı randevusuna gelmediği anlamına geliyor. Tabii ki beklenmeyen durumlarda randevusuna da gelemeyen olacak ama sadece herkese gelemeyeceğiniz randevuyu önceden iptal edin, arayın bildirin ki bir başka kişi o randevudan faydalanabilsin diyoruz. Sayın Bakanımızın yaptığı telkinlere vatandaşlarımız çok olumlu karşılık verdi. Sahada randevu iptal oranlarının arttığını ve böylelikle randevu sisteminin daha etkin kullanıldığını görüyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)