İç Güvenlik Yasası'nda doktor dövenlere ceza var

İç Güvenlik Yasası'nda doktor dövenlere ceza var

Meclis'te görüşmeleri süren Özgürlüklerin Korunması ve İç Güvenlik Reformu Paketi içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara karşı düzenlemeler olduğunu hatırlatan Davutoğlu şunları söyledi:

24 SAAT GÖZALTI ŞARTI

"Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda yer alan suçun şekli ve tutuklama kararı konularında düzenleme yaptık. Şu anda Meclis'te tartışılmakta olan Özgürlüklerin Korunması ve İç Güvenlik Reformu Paketi içinde sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir şiddeti gerçekleştiren fail konusunda da 24 saat gözaltı; eğer bu, birkaç kişi tarafından gerçekleştirilmişse 48 saat gözaltı şartı getireceğiz.

HEM DOKTORA SALDIR HEM KAPIDAN ÇIK GİT, YOK ÖYLE

Hem şifa vermek için gece gündüz çalışan doktora saldıracaksın sonra da hastanenin diğer kapısından çıkacaksın. Böyle olmayacak. Önce bir hesap vereceksin. Hangi hakla 24 saat sana hizmet veren sağlık çalışanlarına saldırırsın diye bir hesap verilecek"

NÖBET ÜCRETLERİNE ZAM

Ayrıca bir yasa ile doktorlar emekli olduktan sonra bile 70 yaşına kadar çalışabilecek. Acile nöbete giden doktor zaten yüzde 50 zamlı ücret alıyordu, yeni yasa ile yüzde 75 zamlı ücret alabilecek.