Van'da, kadının karnından 45 santimetre kitle çıktı
DHA

Van’da ikamet eden 42 yaşındaki Hilal Yurtluk, karnında şişlik ve nefes almakta zorluk çektiği gerekçesi ile hastaneye başvurdu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Yurtluk, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yunus Emre Purut tarafından muayene edildi.

Karnında kitle tespit edilen Yurtluk, 2 buçuk saat süren ameliyat geçirdi.

Yurtluk'un karnından biri 35, diğeri ise 10 santimetre olmak üzere toplamda 45 santimetre kitle çıkartıldı.

“Karnı, doğum zamanı gelmiş gebeden daha büyük görünüyordu”

Op. Dr. Purut, artık nefes bile alamayan hastanın tüm karın içini dolduran kitle tespit ettiklerini belirterek, “Bu hastamızın karnı doğum zamanı gelmiş bir gebeden daha büyük görünüyordu." ifadelerini kullandı.

“Karnının içi tamamen kitle ile doluydu”

Kadınlarda yumurtalıktan kaynaklı kitlelerin bu kadar büyük olabileceğini de belirten Op. Dr. Purut, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Fakat rahimden kaynaklanan ve bu kadar büyümüş, hastanın diyaframına, göğüs kafesine basacak kadar büyük kitleleri çok nadir görüyoruz. Bu hastamızın kitlesi de oldukça büyük boyuttaydı. Karnının içi tamamen kitle ile doluydu. Yaşam kalitesini artıracak bir ameliyat yaptık. Ameliyatlar bir ekiple yapılıyor. Ben de yönetmeye çalıştığım bu ameliyat sırasında bana eşlik eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erhan Hanlıgil'e ve tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

“Bazen kitleler belirti vermeyebiliyor”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Erhan Hanlıgil ise kadınlardan yıllık kontrollerini yaptırmalarını vurguladı.

Hanlıgil, “Bazen kitleler belirti vermeyebiliyor. Belirti verdiği anda da çok fazla büyük olabiliyor. Bu vaka da öyleydi. Hekimin tecrübesi, vakanın üstesinden gelmeyi sağladı. Hastanemizde yeterince alanında uzman doktorumuz var. Hastalarımız yıllık kontrollerini mutlaka yaptırsınlar." dedi.

“Çıkan kitleyi görünce çok şaşırdım”

Hilal Yurtluk ise şu sözleri kullandı:

“Artık nefes alışverişim normale döndü. Şu anda çok rahatlamış bir durumdayım. Vücudumda büyük bir hafifleme ve rahatlık hissediyorum. Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Benden çıkan kitleyi görünce çok şaşırdım. Aşırı şaşkınlık içindeydim ama demek ki oluyor. Kontrolleri aksatmamak lazımmış. Doktorum Yunus Emre Bey ve yanındaki beni çok güzel ağırlayan tüm ekibe teşekkür ediyorum.”

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)