Sağlıkta devrim gibi uygulama: e-Nabız hayata geçiyor
ensonhaber.com

Tüm vatandaşların laboratuvar tahlillerinden radyoloji görüntülerine, hastane ziyaretlerinden randevu geçmişlerine kadar tüm sağlık kayıtlarına erişebilecekleri, bu kayıtları kendi istekleri doğrultusunda paylaşabilecekleri ve kayıtlarını her zaman yanında taşıyabilecekleri bir sistem hizmete giriyor.

TÜRKİYE'DEKİ EN ÖNEMLİ E-DEVLET PROJESİ

Tekrarlayan sağlık harcamalarının önüne geçerek önemli bir tasarruf sağlaması planlanan e-Nabız projesinin, hem yüksek sayıdaki kullanıcı hedef kitlesi hem de veri büyüklüğü açısından Türkiye’deki en önemli e-devlet projelerinden biri olması hedefleniyor.

TEKİK, KONTROL VE OPERASYONLAR TEK VERİTABANINDA

‘e-Nabız’ sayesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik, kontrol ve operasyonlar tek bir veri tabanına kaydedilecek. Vatandaşlar ve Türkiye’nin 81 ilindeki tüm kamu sağlık kuruluşları, kişisel sağlık kayıtlarına erişebilecek.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, bu tür bir projenin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını aktararak, sisteme ilişkin bilgiler verdi.

Sağlıkta devrim gibi uygulama: e-Nabız hayata geçiyor

VERİLER SAĞLIK PROFİLİNE KAYDEDİLECEK

E-Nabız sayesinde, akıllı cihazlardan alınan tansiyon, şeker gibi ölçüm verileri ile bilekliklerden alınan nabız, adım sayısı gibi veriler sağlık profiline kaydedilecek. Bu bilgiler karşılaştırmalı olarak görüntülenebilecek.

Sağlıkta devrim gibi uygulama: e-Nabız hayata geçiyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Telekom’un teknik desteğiyle hayata geçirilen "e-Nabız Projesi"nin Conrad İstanbul Hotel'deki tanıtım toplantısına katıldı.

Sağlık bilgilerini hatırlamak ve ilgili muhatabına aktarmadaki sıkıntıların varlığına dikkati çeken Müezzinoğlu, proje sayesinde hastanın ilaç, muayene, röntgen gibi bilgilerini yanında taşımasının mümkün olacağına vurgu yaptı.

e-Nabız - Kişisel Sağlık Sistemi TIKLA İZLE

AKILLI TELEFONLA ERİŞİM KOLAYLIĞI

Bu sayede insanlar istedikleri zaman, aldıkları tedavilerin detaylarını görebilecek ve yine kendi rızaları doğrultusunda yakınlarıyla ve istedikleri doktorlarla paylaşabilecek. e-Nabız, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için geliştirilen mobil uygulama ile kolayca kullanılabilecek, böylece vatandaşlar kendilerine ait tüm sağlık bilgilerini artık yanlarında taşıyabilecek.

Ritmik ve Rıdvan Dilmen e-Nabız'ı anlatıyor TIKLA İZLE

ANLIK SAĞLIK GÖSTERGELERİ KAYIT ALTINDA

e-Nabız, sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetlere detaylı bir şekilde tarafından erişilebilmesinin yanı sıra, yine günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergeleri kaydedilebileceği ve gerektiğinde doktora gösterilebilecek bir özelliği de içinde barındırıyor.

e-Nabız ile tüm sağlık kayıtlarımız cebimizde TIKLA İZLE

112 ACİL SERVİSE ANINDA ULAŞIM İMKANI

Ayrıca sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetler, e-Nabız üzerinden değerlendirilebileceği gibi e-Nabız sisteminin mobil uygulamasında bulunan 112 Acil butonunu kullanarak acil durumlarda en hızlı hizmeti alınacak. 112 Acil butonu, acil durumlarda konum ve sağlık bilgilerinin acil servise bildirilmesini sağlayarak hizmetin hızına hız katacak. Engelli kişiler için de planlanan uygulama çok yakın zamanda tanıtılacak.

KİŞİSEL BİLGİLERE ETKİLİ KORUMA

En gelişmiş güvenlik sistemleriyle korunan sağlık bilgileri, kişilerin rızaları olmaksızın kimseyle paylaşılmayacağı gibi, yine kişilere istediklerinde süreli ya da süresiz profillerini kapatma imkanı sağlayacak.

SAĞLIKTA DEVRİM

e-Nabız, Sağlık Bakanlığı tarafından hem kullanıcısı hem de yetkilisi bizzat vatandaşların olacağı bir altyapı ile oluşturulan, sağlıkta devrim niteliği taşıyan bir sistem olarak hizmete kalite ve hız getirecek.