SAHA İstanbul'un üye sayısı 342 oldu
AA

Türkiye'nin savunma, havacılık ve uzay sanayisindeki milli teknoloji hamlesine destek vermek amacıyla faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük kümelenmesi haline gelen Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) yeni katılımlarla güçlendi.

Kuzey Marmara hattında yer alan sanayici, tersane, üniversite ve teknoparkların oluşturduğu potansiyelin; savunma, havacılık ve uzay sanayisinde değerlendirilmesi amacıyla kurulan SAHA İstanbul'un etkinliği artıyor.

ASELSAN, THY Teknik, Kale Kalıp, Baykar, BMC, STM, Kordsa, Petlas, Ermaksan, Durmazlar, TÜMOSAN gibi faaliyet alanlarına liderlik eden şirketleri aynı hedefte buluşturan SAHA İstanbul, geçen sürede Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi haline geldi.

SAHA İstanbul'un üye sayısı 342 oldu

ÜYE SAYISI 342'YE YÜKSELDİ

SAHA İstanbul, 2019'a 27 yeni firmanın katılımıyla büyüyerek başladı. Türkiye'nin lider havacılık sanayi şirketi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ülkedeki test ve değerlendirme altyapısının etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan TRTest, kümelenmenin yeni üyeleri oldu.
Yeni üyelerle birlikte SAHA İstanbul’un üye sayısı, 11'i üniversite olmak üzere 342'ye yükseldi.

HEDEF YENİ MİLLİ SİSTEMLER

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, yeni katılımların kümelenme bünyesinde farklı iş birliği fırsatları sunacağını vurguladı. Bayraktar, "Kümelenme bünyesinde, bugüne kadar gurur duyduğumuz çeşitli işlere imza atıldı. Yeni katılımlarla bunların sayısını artırmayı, savunma, havacılık ve uzay sanayisinde yerlilik oranını yükseltmeyi ve yeni milli sistemleri ülkemize kazandırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)