'Şampiyon'a Ferrari'den vefa
Özel Haber

fd

Ferrari’nin efsane pilotu Michael Schumacher’in 50’nci yaşı vesilesiyle Ferrari Müzesi’nde açılan “Michael 50” sergisi, Ferrari kulüpleri temsilcileri ve Ferrari hayranlarının akınına uğradı.

'Şampiyon'a Ferrari'den vefa

11 SENE 91 ZAFER 155 PODYUM GALİBİYETİ

Sergide, 11 yıl boyunca yarıştığı Scuderia Ferrari Takımı ile 7 dünya şampiyonluğu, 91 zafer ve 155 podyum galibiyetine imza atan Schumacher’in kariyer hikâyesi anlatılıyor.

Schumacher’in yeni yaşına özel olarak 3 Ocak’ta kapılarını açan “Michael 50” sergisine, dünyanın birçok farklı yerinden Scuderia Ferrari kulüpleri temsilcileri ve Ferrari hayranları akın ediyor.

'Şampiyon'a Ferrari'den vefa

HALA YAŞAYAN BİR EFSANE

Serginin yer aldığı Zafer Salonu’nda, Schumacher'in Scuderia ile geçirdiği on bir yıl boyunca sürdüğü en önemli Ferrari modellerinden bazılarına yer veriliyor. Aralarında, Schumacher'in “Şahlanan At” ile katıldığı ve ilk sezonda üç GP kazandığı, 1996 yılına ait F310’dan, 1999 yılında ‘constructor’ (usta) unvanını kazanıp Formula 1'in en eski takımına benzeri görülmemiş bir galibiyet serisi getiren F399’a kadar pek çok model yer alıyor.

'Şampiyon'a Ferrari'den vefa

F1'DEN SONRA FERRARİ'DEN KOPAMADI

Öte yandan sergi sayesinde hayranları Schumacher'in az bilinen bir yanı ile de tanışma fırsatı yakalıyor. Alman sürücü Formula 1'den ayrıldıktan sonra Ferrari'de kalıp Scuderia'ya destek olmanın yanı sıra 2007'de 430 Scuderia ve 2008'de Ferrari California gibi çeşitli yol araçlarının geliştirilmesine de katkıda bulunmuştu. Sergi, Maranello Müzesi'nde hali hazırda açık bulunan "Driven by Enzo (Enzo Direksiyonda)" ve "Passion and Legend (Tutku ve Efsane)" ile birlikte sürecek.

'Şampiyon'a Ferrari'den vefa

EFSANE MAKİNAYA BAĞLI YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

2013 Aralık ayında kayak yaparken kaza geçiren ve komada kaldıktan sonra İsviçre Cenevre'deki evinde yatağa bağlı olarak yaşayan Schumacher'in hayranları, şampiyonun bir an önce ayağa kalkmasını diliyor.