Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

Devler Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri, bugün İsviçre'nin Nyon şehrinde düzenlenen kura çekiminde belli oldu

14-15 Nisan'da ilk maçlar, 21-22 Nisan tarihlerinde ise rövanş karşılamaları oynanacak. Şampiyonlar Ligi finali 6 Haziran günü Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanacak.

İŞTE EŞLEŞMELER

Paris Saint-Germain - Barcelona

Atletico Madrid - Real Madrid

Porto - Bayern Münih

Juventus - Monaco

FİNALDE KARŞILAŞMIŞLARDI

Real Madrid ile Atletico Madrid, geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde finalde karşılaşmıştı. Sakatlığı nedeniyle Arda Turan'ın forma giyemediği mücadelede Atletico, 38. dakikada Diego Godin'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamış, maçın son anlarında ise Sergio Ramos attığı kafa golüyle Real Madrid'e hayat vermiş ve karşılaşmayı uzatmalara taşımıştı.

Real Madrid uzatmalarda Bale, Marcelo ve Ronaldo ile 3 gol daha bulmuş ve Lizbon'da kupaya uzanmıştı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi 1. turunda gruplarından lider çıkan iki ekipten Atletico Madrid, 2. turda Bayer Leverkusen'i elerken, Real Madrid ise Schalke 04'ü saf dışı bırakmıştı.

GRUPTAN SONRA ÇEYREK FİNALDE

Paris Saint-Germain ile Barcelona ise bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde F Grubu'nda gruptan çıkma mücadelesi vermişti. Paris'te oynanan mücadeleyi Fransız temsilcisi 3-2 kazanırken, İspanya'daki karşılaşmada ise Barcelona 3-1 galip gelmişti.

F Grubu'nu Barcelona 15 puanla lider tamamlamış, PSG ise 13 puanla ikinci sırada yer almıştı. 2. turda Fransız ekibi Chelsea'yi elerken, Barcelona ise Manchester City'yi evine yollamıştı.

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu