Samsung Galaxy S10, 1 buçuk kat daha hızlı RAM içerecek
ensonhaber.com

Samsung, yeni nesil LPDDR5 DRAM yongalarını geçtiğimiz temmuz ayında tanıtmıştı. Mevcut, LPDDR4 yongaları üzerinde önemli performans geliştirmeleri sunan bu yeni nesil yongalar, henüz akıllı telefonlarda kullanılmıyor. Yeni ortaya çıkan sızıntılara göre, bu durum Galaxy S10 serisiyle değişebilir.

galaxy s10

1 BUÇUK KAT DAHA HIZLI

Mevcut RAM'ler ile kıyaslandığında 1 buçuk kat daha hızlı çalışan LPDDR5 yongaları, 51,2 GB'lık veri aktarım hızlarına ulaşaibliyor. Bu yeni teknoloji, 4K video çekimi ve video düzenlemeleri gibi konularda gözle görülür bir hız artışı sağlacak. Yapay zeka teknolojisinin daha hızlı ve daha verimli çalışmasına da olanak tanıyacak yeni çipler, aktarılabilir verilerdeki büyük artıştan dolayı 5G ağları geldiğinde de önemli bir avantaj sağlayacak.

samsung galaxy s10

SADECE ÜST SEVİYE MODELLERDE KULLANILABİLİR

Daha az veri gerektiğinde voltajı düşürmek için tasarlanan yeni RAM'ler, batarya ömrünün artmasına da katkı sağlayacak. Yeni RAM'lerin içerdiği derin uyku modu özelliği sayesinde güç tüketimi yüzde 30 azalacak. Samsung, yeni geliştirildiği için haliyle biraz pahalı olacak bu yeni teknolojiyi, sadece üst seviye telefonlar olan Galaxy S10. Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10 5G modellerinde kullanacak gibi görünüyor.