Samsung, orta seviye telefonlarda fiyat indirimi yapacak
ensonhaber.com

Samsung, düşük seviyeli akıllı telefonlarını Galaxy M serisi altında toplamaya çalışırken, Kore medyasında yer alan bir habere göre bu telefonlarda fiyat indirimine gidecek. Çinli firmaların fiyat politikaları yüzünden onlarla rekabet haline giren Samsungüretim maliyetlerini kontrol altında tutmaya ve yaklaşmakta olan A serisi telefonların fiyatlarını düşürmeye hazırlanıyor. Şirket artık bu telefonlarda maliyeti düşürmek için LCD ekran kullanacak.

samsung

LCD EKRAN DAHA UCUZ

Kısa bir süre önce tanıtılan Galaxy A8s, Galaxy S10'un sızan görüntülerine göre daha büyük bir kamera boşluğuna sahip. Bunun tek nedeni ise Samsung'un A8 serisinde LCD panel kullanıyor olması. Bu LCD ekranlar OLED ekranların aksine, arkadan aydınlatmalı katmanlara ihtiyaç duyar ve bu da kameranın daha geniş olmasını gerektirir.

samsung

LCD EKRANLAR KULLANILACAK

Samsung, OLED ekranlar yerine LCD ekranlar kullanarak, düşük seviye telefonların fiyatlarını da düşürmek istiyor. Yakında tanıtılacak olan Galaxy A10 ve Galaxy A60 modellerinin LCD ekran kullanması beklenirken, bu telefonların fiyatı da beklenenden daha ucuz olacak.