Sanal gerçeklik nedir
ensonhaber.com

Teknoloji ilerledikçe insanın aklının alamayacğaı yeni şeyler türetiliyor. Mesela biri bize kalkıp bundan onlarca yıl öncesinde, "gelecekte rüyaları gerçek hayatta yaşayabileceğiz." dese, inanmaz, hatta kalkıp gülerdik. Ancak şuan varolan teknoloji ile bu mümkün kılınıyor ve buna da sanal gerçeklik adı veriliyor.

Sanal gerçeklik nedir

SANAL GERÇEKLİK NEDİR

İngilizce ismi olan "Virtual Reality" isminin kısaltması olan "VR" ile bilinen sanal gerçeklik kişiye bilgisayar ortamında yaşanan olayların günlük hayatta, olayın adeta içindeymiş gibi yaşamamız imkanını sağlıyor.

Sanal gerçekliğe bir platform aracılığıyla bağlanılıyor. PlayStation, bilgisayar ve yeni nesil televizyonlar vasıtasıyla bağlantı sağlanırken, Kulaklık, VR gözlük, kumanda  gibi ekipmanlar yardımıyla da sizi o dünyanın içine sokuyor.

Sanal gerçeklik nedir

SANAL GERÇEKLİĞİN KULLANIM ALANLARI

Günümüzde genellikle simülasyon oyunları ve özel yapımlarda kullanılan asnal gerçeklik, uzun vadede ise geleceğin önemli bir kolaylaştırıcı unsuru olarak devreye girmesi bekleniyor.

Örneğin uygulamalı eğitim için yeterli alan-ekipman sahibi olamayan kurumlar sanal gerçeklik üzerinden bu eğitimi daha detaylı ve kolay bir şekilde anlatabilecek.

Sanal gerçeklik nedir