Şarkıcı Burcu Güneş dini bilgiler verdi

Şarkıcı Burcu Güneş dini bilgiler verdi

"Üç yıldır İslam'ı inceliyorum" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Burcu Güneş, çarpıcı açıklamalarını sürdürdü. Burcu Güneş ayrıca, şarkıcı Mustafa Ceceli'nin de çok sevdiği bilinen Ahmet Hulusi'ye ilgili duyduğunu açıkladı.

Burcu Güneş'in açıklamaları şöyle;

"İSLAM DİNİ, PAKET DİNİ DEĞİLDİR"

"İslam dini bir paket dini değildir. Müslümansan bu paketin bütününü yerine getireceksin gibi bir anlayış doğru değildir. Bu tekliflerden insanlar ne kadarını yapabiliyorsa, yapar. Aslında şu da var ki "Yaşamamız gerektiği şekilde yaşıyor muyuz?

"AHMET HULUSİ'Yİ OKUDUM"

Ben anlamadığım ve sorgulamadığım bir şeyi yaşamak istemem.Toplumumuzda da en büyük hata buradan kaynaklanıyor. Kulaktan dolma bilgilerle yaşamak insanların kendi hakikatlerine ulaşmalarını engelliyor. Ben İslam'ı araştırmak istedim ve uzun bir zaman bunun için çaba sarfettim. Kitaplar okudum, çalışmalar yaptım. Özellikle Ahmet Hulusi'nin kitaplarını okudum...

Şarkıcı Burcu Güneş dini bilgiler verdi

Sanatçılar Burcu Güneş, Gülben Ergen ve Bedia Akartürk'ün de aralarında bulunduğu ünlü isimler Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmişti. Umre öncesinde tesettüre giren Burcu Güneş, "Allah Haccı da nasip etsin." demişti.

"HER ŞEY ALLAH İLE İNSAN ARASINDA"

Bizler ve sanat camiası bu tip şeyleri yaşayamaz ve hissedemez gibi bir algı var. İnsanların her şeyi dışta yaşadıkları düşünülüyor. Ama öyle değil; çünkü her şey Allah ile insan arasında. Çok normal bir şey ama insanlar tarafından neyin ne olduğu bilinmediği için bir takım yargılar ortaya atılıyor.

"HACCA GİTMEMEK ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP"

İslam dini kalıpları yok eden bir din olduğu için, saplantı ve yanlış fikirlerden arınabilmemiz gerekiyor. O kalıplar da özünü araştırmadığımız bilgiler...Hacca gitmemek çok büyük bir kayıp. Hacdan döndüğümde ise yaşamıma ve çalışmalarıma devam edeceğim. İslam'ı anladıktan sonra kapanma mevzusu o kadar basit bir konu kalıyor ki."

Şarkıcı Burcu Güneş dini bilgiler verdi