Savcının kızına tecavüz teşebbüsünde bulundu serbest kaldı
AA

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık C.E.G. ile avukatı katıldı. Duruşmada, müşteki E.B.B.'nin Cumhuriyet savcısı olan babası F.B. ile çok sayıda avukat da hazır bulundu.

12 YIL CEZASI 5 YILA DÜŞTÜ

Duruşmada, son savunması sorulan sanık C.E.G., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Benim vicdanım rahat. Ortada bir suç yok. Beraatimi istiyorum." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık C.E.G.'yi "nitelikli cinsel saldırı" suçundan, önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Suçun teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle cezayı 6 yıla indiren heyet, sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını da lehine takdiri indirim nedeni sayarak, cezayı 5 yıla düşürdü.

TAHLİYE OLDU

Mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süre ve kaçma şüphesinin bulunmamasını dikkate alarak sanık C.E.G.'nin tahliyesine hükmetti.

Sanığın, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise beraatine karar verildi.

Savcının kızına tecavüz teşebbüsünde bulundu serbest kaldı

16 YIL 6 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede; şüpheli C.E.G.'nin (25) Ataşehir'deki evinde, müşteki E.B.B.'ye (21) rızası dışında cinsel istismarda bulunmaya kalkıştığı, müştekinin bir şekilde şüphelinin elinden kurtulduğu ve banyoya geçip kapıyı kilitlediği kaydedilmişti.

Şüpheli C.E.G.'nin, müştekinin arkasından gittiği ve camı kırarak açtığı anlatılan iddianamede, şüphelinin bu şekilde müştekiyi alıkoymak suretiyle cinsel saldırıya teşebbüs ettiği savunulmuştu.

İddianamede, şüpheli C.E.G.'nin "nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 4 yıl 6 aydan, 16 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

SAVCI BABA: ÇOCUĞUM TECAVÜZE Mİ UĞRASAYDI

Savcı F.B., çocuğunun olayın etkisini üzerinden atamadığını ve psikolojik yardım aldığını belirterek şunları söylemişti: “Kızıma kumpas kurulmuş. Saldırganın elinden kaçıp banyoya kendini kilitlemiş. Adam ‘Tabancam var, istediğimi yapacağım’ diyerek tehditte bulunmuş. Kapının camını kırmış, kırılmış camdan kızım da yaralanmış. Kızımın bağırtıları bina dışından bile duyulmuş. Kızım oraya tanıdığı arkadaşına güvenerek gidiyor. Olayın vahameti gözden kaçırılarak adli kontrolle yetinilmiş ve saldırgan serbest bırakılmıştır. Dünyadaki tüm hukuk uygulamalarında bu tür suçlarda mağdurun yer ve zamanla uyumlu beyanı en önemli delildir. Çocuğum öldürülse miydi? Tecavüze mi uğrasaydı? Çok daha basit suçlarda tutuklamalar yapıldığı halde böyle bir suçta serbest bırakılmasının adli bir hata olduğu görüşündeyim."

Savcı baba kızına saldıranın tutuklanmamasına isyan etti haberi
Savcının kızına tecavüz teşebbüsünde bulundu serbest kaldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)