Savcı Sayan: Kılıçdaroğlu o akşam istifa edecekti
Ajanslar

Savcı Sayan: Kılıçdaroğlu o akşam istifa edecekti

İşte Savcı Sayan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

"AK PARTİ’Yİ DÜŞÜRMEK İÇİN UĞRAŞTILAR"

"Sandık halka gitmiştir halk da kendisine göre oy kullanmıştır. Türkiye’ye karşı büyük bir algı operasyonu vardı. AK Parti’nin düşürülmesi için büyük bir uğraş vardı. Türkiye’yi istikrarsız bir ülke haline getirmek için uğraşan güçler içerde ve dışarda birlikte hareket etti. Bu güçler tüm içerde ve dışarda ellerindeki medya, sermaye ve tüm imkanlarını kullanarak büyük bir yanıltmayla bu sonucun doğmasına neden oldular. Kılıçdaroğlu yüzyılın projesi. Böyle olmasa SSK’yı batıracaksın, kaset komplosuyla genel başkan olacaksın, Ecevit’e gideceksin, Çiller’e gideceksin seni milletvekili yapmayacaklar. Atatürkçü’yüm deyip Türkiye’yi şikayet edeceksin. Sonra bunlara rağmen hala o koltukta oturuyorsa. Yüzyılın projesi Kılıçdaroğlu'dur. Onun derdi ülkeyi kurtarmak değil. Halkın iradesi diyorlar yüzde 25’i halkın iradesi diyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı yüzde 52’yi görmezden geliyorlar. Pensilvaya’dan başka yerlerden emir alıyorlar. Türkiye’ye operasyon yapan güçlerle hareket ediyorlar."

"KILIÇDAROĞLU SEÇİM AKŞAMI İSTİFA EDECEKTİ"

"Koalisyonla ilgili CHP’yle bir görüşme yapılacaksa Pensilvanya ile yapılsın. 'Yüzde 26'nın altında oy alırsam istifa edeceğim' dedi. Yüzde 35 hedef koydu ama yüzde 25’te kaldı. 11 puan hedefinden sapmış bunu kendine bir eksiklik olarak kabul etmiyor, 'istifa etmem gerekir' demiyor. 13 yıldır iktidarda kalmış, yüzde 41 oy almış bir partiyi saçma bir şekilde eleştiriyor. Kılıçdaroğlu ve CHP’yi kuşatan güçler, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek istiyorlar. Türkiye’nin Meclis’ini üçe böldüler. Meclisimiz Suriye Meclisi olma yolunda ilerliyor. Kürt partisi, Alevi partisi, Aşırı milliyetçi Türk partisi. Hadi siz aynı vaatlerde bulunmuştunuz. Hepinizin ortak düşmanı AK Parti’ydi. Neden bir araya gelemiyorsunuz. Bunları artık halk anlamıştır. Kılıçdaroğlu seçim akşamı istifa ediyordu. Hemen Altan Öymen’i gönderdiler. Altan Öymen Kılıçdaroğlu’na dedi ki; 'sakın istifa etme. CHP, HDP, MHP hükümeti kuruyoruz'."

"AYDIN DOĞAN, HÜKÜMETİ KURMAK İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYOR"

"Dün akşam Aydın Doğan, Hüsamettin Özkan ve Zafer Mutlu yeni hükümeti kurmak için CHP, HDP, MHP arasında görüşmelere başladılar. Bir takım yerleri arıyorlar. Türkiye’ye bir oyun oynuyorlar. Hürriyet gazetesi Devlet Bahçeli ile röportaj yapıyor başlık ‘Erdoğan istifa’.. derdiniz ne? Neden Erdoğan istifa etsin. Bunlar çözüm üretme derdinde değiller. Halkın iradesi diye yüzde 41’i değil, yüzde 13’ü kabul ediyorlar, kendilerini görüyorlar. AK Parti yüzde 41 oyla 13 yıldır inşa ettiği ülkeyi yüzde 25’e mi teslim edecek? Neden? Sizin özelliğiniz nedir, bulunmaz Hint kumaşı değilsiniz? Niye üçünüz bir arada hükümet kurmuyorsunuz?"