Sebahat Tuncel beraat etti
DHA

Sebahat Tuncel beraat etti

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, Sabahat Tuncel ve avukatı ile şikayetçiler katıldı.

Sorgusu yapılan Tuncel, eski milletvekili olduğunu, partisinin yapmış olduğu legal toplantılarda ifade ve düşünce özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü çerçevesinde bazı konuşmalar yaptığını hatırlatarak, “Zeytinburnu Kazlıçeşme’de 17 Mart 2013 tarihinde yapılan Nevruz Bayramı kutlamalarına katıldım. Ben burada bir konuşma yaptım.

"ÖCALAN PANKARTININ AÇILMASI.."

Parti programımızda Kürt sorununun barışçıl yolla çözümü vardır. Yaptığımız bütün çalışmalar da bu sorunun çözümüne ilişkin görüşlerimizi siyasetçi olarak vatandaşlarımızla paylaşıyoruz.Pankartlar açılmış ve sloganlar atılmıştır. Abdullah Öcalan’ın pankartının açılması suç değildir. Bunlar suç olarak kabul edilemez” dedi.

"SELAMLAŞMA MAHİYETİNDEYDİ"

Hala siyaset yaptığını belirten Tuncel, “Yargıya güven açısından, demokrasi ve özgürlük açısından verilecek karar önemlidir. İddianamedeki suça konu konuşmanın içeriği demokrasi ve özgürlüklerle ilgilidir. Nevruz bayramında selamlaşma mahiyetinde kısa bir konuşma idi” dedi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Savcı Talip Kalkan, sanığın 2013 yılında yapılan Nevruz bayramına katıldığını hatırlatarak, “Konuşmanın içeriğinde suç unsuru bulunduğuna dair iddia ve delil bulunmadığı, sanığın toplantının tertip komitesinde yer almadığı, toplantıyı organize eden kişilerden olmadığı” gerekçesi ile beraatine karar verilmesini istedi.

DELİL ELDE EDİLEMEDİĞİ GEREKÇESİYLE

Mahkeme, sanığın atılı suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesi ile beraatine karar verdi. Mahkeme ayrıca Tuncel hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)