Sedat Peker: Bunlar çapsız
ensonhaber.com

Sedat Peker: Bunlar çapsız

Sedat Peker, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilmesine ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Peker, daha önce kendisinin DHKP-C ile bir sorun yaşadığını belirttiği açıklamasında, "Hatırlarsanız bu örgütle geçmiş zamanda kamuoyuna da yansıyan bir şekilde sorun yaşamıştım. Kendilerine çeşitli eleştiriler yönelterek, kısaca çapsızsınız demiştim. Sizin çapınız profesyonellere değil, masa başında iş yapan normal vatandaşlara yeter demiştim" dedi.

MHP, CHP, PKK VE DHKP-C AYNI NOKTADA

Sedat Peker yaptığı açıklamada İç Güvenlik Paketi'ne de değinerek, "Benim halen daha anlamakta zorlandığım, terör örgütlerinin şımarıklığını hiç değilse biraz olsun normale indirgeyecek kanunların, mecliste çıkarılmak istenmesi karşısında ( İç Güvenlik Paketi ) MHP’nin, CHP’nin, Pkk ve DHKP-C ile aynı noktaya gelmesidir" dedi.

SEDAT PEKER'İN AÇIKLAMASININ TAMAMI

Sedat Peker'in konuya ilişkin açıklamasının tamamında şunlar dile getirildi;

"Bugün DHKP-C örgütü tarafından şehit edilen savcımız cennetmekan Sayın Mehmet Selim Kiraz’a, YÜCE ALLAH’tan rahmet diliyor, kalanlarına ise başsağlığı dileyerek, üzüntülerini paylaşıyorum.

ÇAPSIZSINIZ

Hatırlarsanız bu örgütle geçmiş zamanda kamuoyuna da yansıyan bir şekilde sorun yaşamıştım. Kendilerine çeşitli eleştiriler yönelterek, kısaca çapsızsınız demiştim. Sizin çapınız profesyonellere değil, masa başında iş yapan normal vatandaşlara yeter demiştim.

Yine aynısını yaptılar. Hayatı boyunca hiçbir çatışmaya girmemiş, masa başında görev yapmasının haricinde şiddetle hiçbir işi olmamış bir vatan evladına saldırı düzenleyerek yine bu eylemleriyle de gururlandılar. Dostlarım bu dünyada herkes kendi kalibresi kadar değer taşır ve de kalibresi kadar adamdır. Onlar açısından düşününce belki de bu bile bir rütbedir, bir kazanımdır.

MHP, CHP, PKK, DHKP-C

Benim halen daha anlamakta zorlandığım, terör örgütlerinin şımarıklığını hiç değilse biraz olsun normale indirgeyecek kanunların, mecliste çıkarılmak istenmesi karşısında ( İç Güvenlik Paketi ) MHP’nin, CHP’nin, PKK ve DHKP-C ile aynı noktaya gelmesidir.

Hata yapmak bence çorabın bir yerden sökülmesi gibi bir şey herhalde… Çünkü bunun hemen akabinde MHP üst yönetiminden Balyoz ve Ergenekon’un darbe teşebbüsü olduğu yönünde açıklamalar geldi. Ancak iki gün sonra yargının verdiği cevap ortadadır. Tüm sanıklar beraat etmiştir ( Hatalı kararlar bir kere alınmaya başlandığı zaman demek ki devamlı birbiri ardına gelmeye devam edecektir).

PARALEL YAPI'NIN ADAYLARI

Paralel yapının adaylarının aday yapılması partiye çok fazla zarar verir. Puanlarında değil yükselme mutlaka azalma olur. Buna dikkat edilmesi gerekir dediğimde önce buna tepki gösterenler herhalde sonra bu dediğimi normal bulmuş olacaklar ki paralel yapının adaylarını sıralamaya koymadılar. Ancak onlardan nasıl bir medet umuluyorsa hiç değilse merkez kararda dört koltuk onlara vererek, paralel yapının da gönlünü alalım diye düşündüler.

Daha önce de söyledim, tekrar da söylüyorum. Bu davanın sembol isimlerinden, emektar isimlerinden esirgenen ünvanlar halkta hiçbir karşılığı olmayan kişilere fütursuzca dağıtılmamalıdır. Eğer dağıtılırsa sonu gerçekten yine hüsran olacaktır.

ŞEHİT SAVCI OLAYI VE MHP

Şehit savcı olayını bile MHP’ye bağladığımı düşünen bazıları yine bana kızmak için bahane üretebilirler. Ancak unuttukları bir tek şu var. Cennetmekan Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ döneminde 18 civarında milletvekilimiz vardı. Ancak en az iktidar partisi kadar bir ağırlık söz konusuydu. Terör örgütleri bir eylem yapacakları zaman mutlaka MHP’nin tepkisini hesap ederlerdi.

Şimdi Genelkurmay’a darbeci diyen, paralelcileri merkez yürütmeye alan, İç Güvenlik Yasası'na CHP, PKK, DHKP-C ile beraber karşı çıkan bir MHP haline dönüldü. Sedat Peker’den, Ozan ARİF’ten hayali düşmanlar yaratan (ve daha nice milliyetçilerden) bir yapı acaba daha ne kadar insanları kandırabilir.

Hayali anketlerle %20 oy alınacağı söylemlerinin gerçek olmadığını hepimiz biliyoruz. Ayın 7’sinde de tüm Türkiye görecek. Rüyadan erken uyandırmak görevi bu sefer de bana düşmüş olsun. Sokaktaki insanlar farklı şeyler söylüyor. Hayali anketlerin söylediğinin bir değerinin olmadığı 8 Haziran’da ortaya çıkacaktır.

ŞEFKAT ÇETİN VE AVANESİ

Şefkat Çetin ve avanesi bir an önce gönderilmeli ve gerçek dava adamları partiye davet edilmelidir. Güçlü bir MHP’nin bu ülkedeki terör örgütlerine vereceği korku hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar önemlidir ve bizim Şefkat Çetin ve avanesine inat, bir gün güçlü MHP’yi kuracak insanlara var gücümüzle hizmet etmeye sözümüz vardır ve sözümüz halen daha geçerlidir."