Davutoğlu'ndan şehit ailelerine faizsiz konut kredisi müjdesi
Ajanslar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'nde konuştu. Davutoğlu, şehit ve gazi yakınları için ne yapılsa az olacağını, onların en büyük fedakarlıkları yaptıklarını, bütün bu düzenlemelerin onların yaptıklarının yanında küçük bir gayret olduğunu vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis'e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladı. Yakasında TBMM rozetiyle çukur başında teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye çalıştılar" dedi.

Davutoğlu'ndan şehit ailelerine faizsiz konut kredisi müjdesi VİDEO

YENİ DÜZENLEMELERİ ANLATTI

Davutoğlu, Meyra Palace Otel'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdam Kurası Töreni'ne katıldı.

Şehit yakınları için yapılan yeni düzenlemeleri anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bugün yeni bir atama kurası için birlikteyiz. Şehit ve gazilerimiz ile onların bizlere emaneti olan sizler her zaman önceliğimiz oldunuz. Sizlerin duanızı almak bizim için o kadar önemlidir ki, bundan daha ulvi bir vazifemiz yoktur bizim için. Bütün hükümetlerimizin birinci önceliği şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Devletin şefkat ve himayesinden öncelikle sizlerin emin olmasını istiyoruz.

İSTİHDAM HAKKINI BİRDEN İKİYE ÇIKARDIK

Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanlığı'nı kurduk. Şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkardık. Şehidimizin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanısıra anne ve babası da bu haktan yararlanıyor artık.

14 BİN KİŞİNİN ATAMASINI YAPTIK

Anne baba için 45 yaş sonrasına da hak sağladık. Son iki yılda şehit ve gazi yakınlarından 14 bin kişinin atamasını yaptık.

MUHTAÇLIK ŞARTINI KALDIRDIK

Muhtaçlık şartını kaldırdık. Köy korucularına da bakım desteği getirdik. Hak malülü kapsamındakiler ile tüm er ve erbaşların aylığında artık sağladık.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİNDEN YARARLANACAKLAR

Faizsiz konut kredisinden yararlanamayan şehit ve gazi yakınlarına bu haktan faydalanmasını sağladık. Şehit anne ve babalarına ücretsiz seyahat hakkı sağladık. Bir tek şehit ve gazi yakınımızın en ufak bir endişenin gölgesi düşmesin. Size bir lütufta bulunmuyoruz, hak ettiğinizi tespit ediyoruz. Onlar bize bu güzel vatanımızı emanet etti, onun kıymeti ölçülemez. Aynı şekilde sizler bizim en kıymetlimizsiniz."

Davutoğlu'ndan şehit ailelerine faizsiz konut kredisi müjdesi

ŞEHİTLER ŞU ANKİ MANZARAYA ŞAHİTLER

Yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de "Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridirler" buyurduğunu ifade eden Davutoğlu, şehitlerin şu anki manzaraya şahit olduklarını söyledi.

Şehitlerin temiz, pak ruhlarına yakın olmanın en büyük dilekleri olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Hamdolsun ki milletimiz de devletimiz de o yüksek ruhları takip ederek geleceğe yürüyecek, onların emanetlerine sahip çıkacaktır. Gazilerimiz de bizim kılavuzlarımız, şerefimizdir. Şehit yakınları da gaziler de her zaman hükümetimizi, devletimizi, bizleri aile fertleri gibi yanlarında bulacaklardır. Eğer bir an dahi onları kendi aile fertlerimizden ayırırsak bu makamların hakkını vermemiş oluruz. Bu bizim Allah katında kulluk borcumuz, yönetici olarak da en deruni mesuliyetimizdir" diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİNİN DUASINI ALMAKTAN BAŞKA GAYRETİMİZ YOK

Allah'ın rızasına mazhar olmak ve şehit ailelerinin duasını almaktan başka gayelerinin olmadığını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"20 Temmuz'da Suruç'ta başlayan olaylara karşı anında gerekeni yaptık. O tarihten bu yana şer odakları teröre her tevessül ettiklerinde hak ettikleri cevabı aldılar. Bundan sonra da alacaklar. Her bir şehidin tek damla kanının hesabını dahi sormaya kararlıyız. Terör ve terörizm büyük bir mesele. Perde önünde belki bir tek eli silahlı, kiralık, satılık, lejyoner katiller var ama perde arkasındakiler perdenin önündekilerden çok daha önemli. Perde önündekilerle başka, perde gerisindekilerle daha başka bir mücadele gerekiyor. Terörü teşvik edenler, teşvikten prim alanlar var. Teröriste kol kanat gerenler, yardım ve yataklık edenler var. Terör örgütü adına rol aldığı halde meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Milletten aldığı oyu, devletten aldığı imkanı suistimal edip teröristlerin hizmetine verenler var. Bütün bunlar da hak etikleri neyse onu görecekler.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINI SUNDUK, ÜSLUPLARI DEĞİŞTİ

TBMM'de milletvekilleri harekete geçti. Meşru zeminde, gayrimeşru hareketin hareket alanı olamaz. Peki ne oldu? Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz bazıları kuzu postunu çıkardı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı. Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis'e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladı. Yakasında TBMM rozetiyle çukur başında teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar, şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye çalıştılar."

Davutoğlu'ndan şehit ailelerine faizsiz konut kredisi müjdesi

BU MİLLET SİZİN GERÇEK YÜZÜNÜZÜ GÖRDÜ

Davutoğlu, dün "Direniş kahramanca bir destan yazıyor, 'hendek, çukur' diye küçümsemeye çalışanlar dönüp tarihe baksın" diyenlerin, bugün "Biz demokratik bir partiyiz şiddetin her türlüsünü reddediyoruz" ifadesini kullandığına dikkati çekerek, "(Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı) diyorlar. Merhum Ziya Paşa'nın dediği gibi 'Siz herkesi kör, alemi sersem mi sanırsınız?' Bu millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Diyarbakır'da, Sur'da, Cizre'de, Silopi'de gördü sizi" dedi.