Şehit evine kameralarla giden kaymakam haber de yaptırdı

Türkiye PKK'nın tırmandırdığı terörle mücadele ederken, zaman zaman da şehit ailelerine yapılan saygısızlıkları konuşuyor. Bugün Hatay'da kaymakamın yaptığı şehit annesi ve şehit babasına ağır hakaretten de öteye ulaştı..

Şehit evine kameralarla giden kaymakam haber de yaptırdı

Hatay'ın Hassa ilçesinin Kaymakamı Mustafa Pala, Mehmet Tuhal'ın ailesine şehit haberi vermeye giderken kameralar eşliğinde gitti. Evin içinde bir süre oturduktan sonra şehit babasına "oğlunuz şehit oldu" dediler, şehit anne ve babası şoka girdi. O sırada kameralar da kaymakamın düşüncesizliği yüzünden kayıttaydı..

Şehit evine kameralarla giden kaymakam haber de yaptırdı

KAYMAKAMLIK SİTESİNDE HABER BİLE YAPTILAR

Kaymakam Mustafa Pala bunlarla da yetinmedi, şehit haberi veridiği anı haberleştirdi, Kaymakamlık'ın resmi sitesinden duyurdu.

DAVUTOĞLU: SORUŞTURMA İÇİN TALİMAT VERDİM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında kaymakam Mustafa Pala hakkında soruşturma açılması için talimat verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Şehit haberi verilmesi çok ağır bir sorumluluk alanı. Kaymakam ya da vali haber veren postacı değildir. Onlara yukarıdan konuşma hakkına sahip olan bir yetkili de değildir. Oraya gidip acıyı paylaşmak ve sonra emrini, talimatınız nedir diye sormalıdır. oraya gideceksiniz ve yanınızda kameralar olacak... Bunu kabul etmek mümkün değil. Gerekli soruşturmanın açılması talimatı verdim. Bu bakımdan gerekli  her türlü soruşturma yapılacak. Kaymakam ya da vali acıları dindirmek için oradadır, canlı yayın kaydı almak için değil. Şehit haberinin verilmesi konusunda her türlü soruya açık olmamız lazım. Gerekli hukuki ev idari soruşturma yapılacak."

Şehit haberini ailesine kameralar eşliğinde verdiler VİDEO

"KAYMAKAMIN BOĞAZI DÜĞÜMLENDİ"

Kaymakamlık'ın resmi sitesinde yer alan haberde, "Acı haberi veren Kaymakam'ın boğazı düğümlendi" gibi ifadeler kullanıldı..

İŞTE KAYMAKAMLIĞIN SİTESİNDE YER ALAN O HABER

Kaymakamımız Sayın Mustafa PALA şahadet haberini vermekte zorlandı. Kelimeler adeta boğazında düğümlendi.Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan şehidimizin annesi adeta şok geçirdi..Evlatlarının şahadet haberini duyan annesi Feride Tuhal’ın  "Mehmet'im diyerek çığlık atması, yürekleri dağladı.

KAYMAKAM KENDİNİ SAVUNDU

Kaymakam Mustafa Pala gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı; "Hiçbir basın mensubunu biz çağırmadık. Gizli ve habersiz gitmeye çalıştık. Kaymakamlık basın mensubuna fotoğraf çektirdik. Baba evine basının ne zaman geldiğini fark etmedim. Açıklamayı yaparken fark ettim, dışarı çıkmaları için talimat verdim. Gelmeleri tamamen bilgim dışındadır. Sadece fotoğraf çektiklerini zannediyordum, kamera görüntüsü de çekmişler."