Selvi: Erdoğan'ı CHP'li Güldal Mumcu karşılayacak

güldal mumcu

Abdülkadir Selvi, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na geçiş sürecinde neler yaşanacağına Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinde yer verdi.

Selvi, Erdoğan'ın Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu tarafından karşılanacağını, aksi takdirde Mumcu'nun mazeret belirtmesi gerektiğini belirterek şu açıklamalarada bulundu:

"ERDOĞAN'I GÜLDAL HANIM KARŞILAYACAK"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'e gelişi sırasında doğum tarihi itibariyle en kıdemli Meclis Başkanvekili tarafından karşılanacak. Bu isim Güldal Mumcu. Eğer Güldal Hanım mazeret bildirirse, Ayşenur Bahçekapılı bu görevi üstlenecek."

"ERDOĞAN 'MİLLETİN KÜRSÜSÜ'NDEN YEMİN EDECEK"

"Meclis Başkanı Çiçek, YSK'nın hazırladığı tutanağı Başkanlık kürsüsünden okuyup, 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin 12.Cumhurbaşkanı olarak seçildiniz. Görevinizde başarılar diliyorum' diyerek tutanağı verecek ve Erdoğan'ı yemini yapmak üzere ,'milletin kürsüsüne' davet edecek."

"BAŞKANLIK KÜRSÜSÜ DEĞİL, MİLLETİN KÜRSÜSÜ.."

"Meclis Başkanlığı bu ayrıntıyı dahi çalışmış. Cumhurbaşkanı'nın başkanlık kürsüsünden değil, milletin kürsüsünden yemin etmesi kararlaştırılmış. Yemin merasiminden sonra Erdoğan Köşk'e çıkacak, Çankaya'da devir teslim töreni yapılacak."

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı için tıklayın