Selvi Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailesine taziye ziyareti
DHA

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve partili yöneticilerle şehit evine gelen Selvi Kılıçdaroğlu, aileye taziyelerini bildirdi. Şehit askerin ailesini dinleyen Selvi Kılıçdaroğlu, çıkışta açıklama yapmadan ayrıldı.

Selvi Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailesine taziye ziyareti

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Hepimizin başı sağolsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Acılı aileye Allah sabır versin. Şehidimizin mekanı cennet olsun. İl kongresinde de, devir teslim töreninde de, buna özel vurgu yaptık. Ülkemizin bir bölgesi yanıyor, ateşler içinde. Her zaman söyledik. Gariban halk çocukları askeri polisi şehit düşüyor. Kirli savaşın kanlı oyunun, durması gerektiğini söyledik. Giderek bir birinden uzaklaşan, ülke içinde bir ayrışmaya giden bu kanlı çatışmanın biran önce sonlandırılması gerekiyor. Her gün bizim bölgemizde de, bir eve ateş düşüyor. Analara ağlıyor, eşler çocuklar ağlıyor, babalar ağlıyor. Kardeşler ağlıyor. Acının biran önce durmasını istiyoruz" dedi.

Selvi Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailesine taziye ziyareti

Yüksel açıklamasında ayrıca, “Aile bizden bir şey istemedi. Aynı şeyi istiyorlar, inşallah 'son olur diyorlar, çocuğumuz şehit oldu yolu açık olsun' diyorlar. Ama bu son olsun başka ailelerin çocuklarının ölmesin onu istiyorlar" dedi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, “Bunun son olmasını temenni ediyoruz. Buca'da üçüncü şehidimiz. Umuyorum ve istiyorum ki bu son olsun" dedi.

ŞEHİT CENAZESİ YARINA KALDI

Bu arada şehit asker Necati Yenikapı için bugün yapılacağı söylenen cenaze töreni, yarına kaldı. Diyarbakır'daki törenin gecikmesi sonu böyle bir karar alındığı açıklandı. Askeri yetkililer, törenin yarına kaldığı aileye ilettiler.

Selvi Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailesine taziye ziyareti

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)