Serap'ı yakan katiller de açlık grevinde

Serap'ı yakan katiller de açlık grevinde

Terör örgütü KCK/PKK üyeleri tarafından cezaevlerinde başlatılan açlık grevine, kamuoyunda büyük tepki çeken saldırıların failleri de katılıyor. İstanbul Küçükçekmece'de 17 yaşındaki Serap Eser'in toplu taşıma aracına atılan molotof bombası ile ölümüne sebep olan kişilerin açlık grevine katıldığı ortaya çıktı.

8 Kasım 2009'da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotoflu saldırı düzenlenmiş, yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

2'ŞER DEFA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALMIŞLARDI

Olayın failleri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Salman Akpınar ve Hamit Aksan, Özel Yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda 2'şer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

KCK'NIN 3. İSMİ DE AÇLIK GREVİNDE

Akpınar ve Aksan tutuklu bulundukları Tekirdağ Cezaevi'nde açlık grevine katıldı. Bunun yanı sıra KCK'nın Murat Karayılan'dan sonra gelen 3. ismi olduğu belirtilen Kutbettin Yazbaşı ve Nihat Oğraş gibi isimler de açlık grevi yapanlar arasında.

KUMRULAR BOMBACISI DA AÇLIK GREVİNE DAHİL OLDU

Zaman gazetesinde yer alan, Yakup Çetin ve Göksel Genç'in haberine göre, Kastamonu'da 1 polis memurunun şehit düştüğü Başbakanlık konvoyuna saldırıyla ilgili olarak yakalanan Mehmet Can Oğuzsoy, 5 Ekim'de açlık grevine başladığı belirtiliyor. Ankara 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan Kumrular bombacısı Ümit Akgümüş de 15 Ekim'de eyleme dahil oldu. Ankara'daki bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 42 kişi yaralanmıştı. Akgümüş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

SİVİL EYLEMLERE KARIŞMIŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİNİN İSİMLERİ LİSTEDE YOK

Açlık grevine katılan kişilere ait listede sivillere karşı eylemlere karışmış terör örgütü üyelerinin isimlerinin olmaması dikkat çekiyor. Kitlesel katliam amaçlı eylem hazırlığındayken patlayıcılarla yakalanan Metin İnce, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda 15 Ekim'de açlık grevine başladı.

EYLEMİ GERÇEKLEŞTİREMEDEN YAKANLANMIŞTI

Esenler Otogarı'na saldırmayı planlayan ‘Hebat' kod adlı Erol Şen de Kocaeli Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde iki ay önce greve katıldı. Şen, eylemi gerçtekleştiremeden yakalanmış, boş arazide yapılan aramalarda toprağa gömülü vaziyette 13 kg A-4 patlayıcı ve diğer düzenekler bulunmuştu. Okmeydanı'nı kana bulamak üzereyken son anda yakalanan Gönül Erdoğan da Bakırköy Kadın ve Kız Çocuk Cezaevi'nde greve destek veriyor. İstanbul Beyoğlu'nda Çevik Kuvvet otobüsüne yapılan ve 17 kişinin yaralandığı saldırının failleri Murat Öztürk, Enver Üzümcüoğlu ve Mehmet Kaya, Tekirdağ'da kaldıkları cezaevinde greve katılan isimler oldu.

ÖLÜM ORUÇLARINA KATILIM DAHA YÜKSEK

Öte yandan terör örgütünün tutuklulara açlık grevlerine katılmaları için baskı uyguladığı öğrenildi. Özellikle terör örgütü üyelerinin toplu olarak kaldıkları cezaevlerinde ölüm oruçlarına katılımın daha yüksek olduğu belirtiliyor.