Serdar Ortaç'ın Ahmet Kaya açıklaması

Serdar Ortaç'ın Ahmet Kaya açıklaması

1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde, 'Kürtçe klip çekeceğim' diyen Ahmet Kaya'ya salonda bulunanlar tarafından tepki olarak çatal bıçak fırlatılması çözüm süreci ile bir kez daha gündeme geldi. O akşam sahneye çıkıp 10. Yıl Marşı'nı söyleten Sertar Ortaç, isminin bu olayla tekrar gündeme gelmesi üzerine özür üstüne özür diledi. En son, 'Kendimden tiksiniyorum' ifadesini kullanan Ortaç, o gece yaşananları anlattı.

Serdar Ortaç'ın Ahmet Kaya açıklaması - izle

'SAHNENİN ARKASINDAYDIM'

Beyaz TV'de 'Ahmet Kaya Özel Yayını'na katılan Ortaç, 'Ahmet Kaya'nın Kürtçe şarkı çıkartmak istediğini söylediğinde ben sahnenin arkasındaydım duymadım.' diye konuştu. Rasim Ozan Kütahyalı'nın, 'Siz çatal bıçak fırlatılırken orada mıydınız?' sorusuna Ortaç, 'Ben sahnenin arkasında hazırlanıyordum. Rahmetli Kürtçe şarkı çıkaracağını söylemiş, dışardan vokalistim geldi bişeyler oluyor dedi.' cevabını verdi.

MERVE KAVAKÇI'YA YAPILAN İLE AHMET KAYA'YA YAPILAN AYNI ŞEY

Ortaç açıklamalarını şöylü sürdürdü;

'Merve Kavakçı'ya yapılan protesto, bizim Ahmet Kaya'ya yaptığımız protestoyla aynı. O gün Meclis'te Merve Kavakçı'ya yapılan protestoyu gördüm aynıydı. Ben artık insanları ayırmak istemiyorum. Ben linç demiyorum. Protesto diyorum. Lincin anlamı bu değildir. O gecenin ana aktörü olarak o zamanlar 23 yaşında olan bir insan olarak bu olaylardan çok rahatsızım.

Hep beraber marşı okuyalım diyen bir ünlü oldu. Ahmet Kaya'yı kaldırdılar. 10. yıl marşını söyledik. Herkes nefret etti Ahmet Kaya'nın söylediklerinden. Büyük küfürler döndü. Bütün bunlar olurken bayağı bir zorlandı rahmetli. Ahmet Kaya asansöre yöneldi. Memleketim şarkısı söylenmeye başlandı.

HER ŞEY BİR ANDA OLDU

Ahmet Kaya'ya bir antipatim yoktu. Olması için bir sebep de yoktu. Orada her şey bir anda gelişti. Benim orada Padişah şarkısını söylememin belli bir anlamı da yok. Orada ellerin derken ben Kürtleri kastetmedim. O dönem zaten Kürt çayı bile denmiyordu.

ATARÜRK'Ü PEYGAMBER GÖRDÜĞÜMÜZ BİR DÖNEMDİ

O gece 3-5 kişilik bir grup 10. Yıl Marşına geçmem için beni kışkırttı. Ben o zaman Atatürk aşığıydım, fanatiğiydim. Şarkıda Atatürk geçirmemin sebebi de odur. Atatürk'ü peygamber gibi gördüğümüz bir dönemdi. Ahmet Kaya keşke ölmeseydi. 16 yıldır hapsi isteniyordu kalbi dayanmadı. Ben o dönem çok mesaj attım hem Ahmet Kaya'ya hem de Gülten Hanım'a. Ama hep gönderilmedi diye mesaj geldi.'