Şevval Sam: Başörtüsü tekstil malzemesidir - Video

Şevval Sam: Başörtüsü tekstil malzemesidir - Video

Şevval Sam, Van'da Toplum gönüllüleri Vakfı tarafından öğrenciler için düzenlenen söyleşide tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

"BAŞÖRTÜSÜ TEKSTİL MALZEMESİDİR"

Söyleşide birbirinden çarpıcı ifadeler kullanan Şevval Sam, KCK operasyonları ve Bekir Kaya'nın tutuklanması için "asimilasyon yapılıyor" şeklinde yorum yaparken, başörtüsü ile ilgili gelen soruya da "O benim için tekstil ürünü, gün gelecek insanlar yaşayışlarıyla buna ihtiyaç duymayacak, ideolojik kesimler tarafından ortaya konan bir şekil" dedi.

Parlamentonun mizah ve uysallıktan uzak olduğunu da iddia eden Şevval Sam, Sırrı Süreyya Önder'in konuşmalarını beğendiğini ifade ederek hükümeti eleştirdi.

"BÜTÜN BUNLAR SONRADAN ÜRETİLDİ"

Şevval Sam, iktidarları eleştirerek "İktidarlar tarafından bu parçalanmayı gerçekleştirmek için bir takım nesneler kullanılıyor. Birilerinin etnik kimliği, birilerinin başörtüsü, kiminin de ideolojik düşüncesi. Bunların hepsi aslında şekilcilik. Öyle bir gün gelecek ki, bir gün insanların başörtüsü takmadığı yani bunun şeklen gerekli olduğu ve insanlık düzeyinin değişmesiyle buna ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. Örtünmeye karşı değilim, tek din vs bunlar bana uzak şeyler, benim inancım tasarımcıya dair. Bütün bunlar sonradan üretildi, o benim için tekstil malzemesi, dünyaya geldiğinde insan çıplaktı, bütün bunlar sonradan ortaya çıktı. Bazı çevreler tarafından başörtüsü ideolojik amaçlar için kullanılınca kadınlar kendi aralarında bölündüler. 20 sene önce bu gündeme getirilmeseydi, bugün bir problem olarak karşımıza çıkmazdı. İnsanlar bir Kızıldereli efsanesine göre içlerindeki iyi ve kötü kurtların kavgası arasında kalmışlar. İyi ve kötü kurtlardan hangisini beslerseniz devamı o yönde gelecektir. İnancınızın arkasında durun, ben özgür düşünce ve ifadeye destek veririm. Kimse kimseye bir şeyi zorla dayatmayacak" diye konuştu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

'YANLIŞ ANLAŞILDIM' DEMİŞTİ

Bu açıklamalar sonrası eleştirilerin hedefi olan Şevval Sam, açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını belirtmişti. Ancak ortaya çıkan görüntülerde Şevval Sam'ın o ifadeleri kullandığı ortaya çıktı.

İşte Şevval Sam'ın o açıklaması;

Şevval Sam: Başörtüsü tekstil malzemesidir - Video